Kaçinski’ye üç kurşunlu tehdit

Başkent Varşova’da meydana gelen olayla ilgili olarak bir açıklama yapan Başbakanlık yetkilileri, kimliği belirsiz kişinin, Başbakan Kacinski’ye gönderdiği ve içerisinde 3 kurşun bulunan mektupta, “Bu, kedin, bu, annen için, bu da senin için” diye ölümle tehdit ettiğini iletti.  

Konuyla ilgili olarak çok ciddi bir araştırma başlatıldığını söyleyen Devlet Güvenlik Bürosu dedektifleri, Başbakan ve ailesinin güvenlik önlemlerini arttırma kararı aldı.     
Mektupla tehdit etmenin oldukca yaygın olduğunu söyleyen yetkililer, kurşunla tehdit olayına daha önce rastlamadıklarını da önemle belirtiyorlar.  

İçişleri Güvenlik Ajansı, tehdit olayının siyasi bağlantıları üzerinde araştırma yapıyor.  

WSİ RAPORU NEDEN Mİ?

Başbakan Kaçinski, bir süre önce feshedilen sosyalist askeri istihbarat servisi WSİ ve işbirlikçileri hakkında Soruşturma Komisyonu tarafından hazırlanan raporu kamuoyuna açıklamıştı.

WSİ Soruşturma Komisyonu hazırladığı raporda, WSİ’nın bütün yasa dışı operasyonlarından eski Devlet Başkanı Lech Walesa ve Aleksander Kwaşniewski’yi sorumlu tutarken, Polonya’nın Türkiye, Kuveyt, Çin ve Avusturya Büyükelçilerine de, ‘Rusya’ya bilgi sızdırıyorlar’ suclamasında bulunmuştu.  

Başbakan Kaçinski, sosyalist gizli servisi WSİ işbirlikçilerinin kamu kurum ve kuruluşlarından uzaklaştırılması için de talimat vermişti.

1147090cookie-checkKaçinski’ye üç kurşunlu tehdit

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.