18.3 C
Istanbul
Friday, April 26, 2024
Ana Sayfa DÜNYA Kanada bugün sandık başına gidiyor

Kanada bugün sandık başına gidiyor

Seçimin Kanada Başbakanı Justin Trudeau önderliğindeki Liberal Parti ve Andrew Scheer’in Muhafazakar Partisi arasında geçmesi bekleniyor. Başbakan Trudeau’nun partisinin oy kaybetmesi bekleniyor.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun seçilmeden önce verdiği iddiali vaatler ve geçtiğimiz aylarda ülke gündemini meşgul eden yolsuzluk skandalı nedeniyle oy kaybetmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Liberal Parti’nin parlamentodaki çoğunluğu kaybederek, daha küçük partilerin desteğine ihtiyaç duyabileceğinin altı çiziliyor.

Andrew Scheer liderliğindeki Muhafazakar Parti’nin de son haftalarda ortaya atılan iddialarla güç kaybettiği belirtiliyor.

The Globe ve Mail gazeteleri, Scheer’in Muhafazakar rakibi Kanada Halk Partisi hakkında kara propaganda için bir şirket kiraladığını öne sürdü.

Muhafazakar Parti, rakipleri tarafından “kirli politika” ile suçlandı. 2015 yılındaki federal seçimlerde Trudeau liderliğinde, yüzde 40 oy alan Liberal Parti parlamentoda 189 sandalye kazanarak tek başına iktidar olmuştu.

2344670cookie-checkKanada bugün sandık başına gidiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.