Kanal ‘yedi’ soruşturması sürüyor

Soruşturmayı yürüten sorumlu Başsavcı Doris Möller-Scheu, isim vermemekle birlikte tutuklanan 2 kişiden birinin Kanal 7 INT’in yöneticisi olduğunu belirtti.


Tutuklanan 2 kişi dışında, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan 2 kişi hakkında daha soruşturmanın sürdüğünü ifade eden Möller-Scheu, “tutuklanan kişilerin, bağış olarak toplanan paraları başka amaçlarla kullanmak ve para aklamakla suçlandıklarını” kaydetti.


KANAL 7’NİN AÇIKLAMASI


Dün akşam saatlerinde Kanal 7 Yönetim Kurulu tarafından, Kanal 7 INT’in Frankfurt’taki binasına ve aynı binada faaliyet gösteren Avrupa Deniz Feneri E.V.’nin merkezine Alman polisi tarafından bir baskın düzenlendiği ve bu baskında bürolarda bulunan kimi evraka el konulduğu belirtilerek, şu açıklama yapılmıştı:


“Edinilen ilk bilgide; mali açıdan soruşturma yürütüldüğü öğrenilmiş, ancak soruşturmanın mahiyeti hakkında başka hiçbir açıklama yapılmamıştır. Konu, kurumumuz avukatları tarafından yakinen takip edilmektedir. Yapılacak araştırma sonucu elimize geçen gerçek bilgileri kamuoyuyla paylaşacağımızı saygıyla duyururuz.”

1041740cookie-checkKanal ‘yedi’ soruşturması sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.