Kandil ‘çekilmeyi’ bu hafta açıklayacak

Öcalan’ın son mektubunu Kandil’de KCK yönetimine teslim eden BDP heyeti, 2 gün süre ile KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan ve Konsey üyeleri ile çekilmenin detaylarını tartıştı.

İkinci aşamaya geçildi

Kandil’in çerçevesi Öcalan-MİT arasında çizilen üç aşamalı planın ikinci aşamasında yapılacaklarla ilgili Öcalan’a bir mektup göndereceği belirtildi. Milliyet’e konuşan Önder, Kandil’den bu hafta içinde çekilmeye dair açıklama beklediklerini belirterek, “Geri çekilmeye dair açıklama Kandil’den yapılacak. Daha önce 8-10 gün içinde çekilmenin yapılacağını belirtmiştim. En kısa sürede bekliyoruz” dedi.

Çekilmeye dair yapılacak açıklama sonrasında İmralı- Kandil arasında ikinci aşama görüşmelerine başlanacağını ifade eden Önder, “Bundan sonra geri çekilmenin seyrini anlatan şeyler konuşulur. Önemli olan çekilme iradesidir. Çekilme iradesi ortaya konulduktan sonra süre önemli de değil. Çekilmeye dair Kürt hareketi sözünü tutar” diye konuştu.

Öcalan’ın gönderdiği üç mektupla çözümün birinci aşaması tamamlanmış oldu. Kandil, planın ikinci aşamsıyle ilgili Öcalan’a mektup gönderecek ve yanıta göre pozisyon alacak. Milliyet’in edindiği bilgiye göre, ikinci aşamada normalleşme, hareketin siyasallaşması ve KCK davasından yargılanan tutuklu ve hükümlülerin durumu ele alınacak. Meclis Çözüm komisyonunun, bu paralelde çalışma yapması bekleniyor. (NAMIK DURUKAN Milliyet / Ankara)

1379990cookie-checkKandil ‘çekilmeyi’ bu hafta açıklayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.