Kanlı biftek alışkanlığı 180 Ton ete ziyan verdi

Kanada’nın Alberta Eyaleti’ndeki XL-Foods adlı mezbaha ve et işleme tesislerinde 180 ton biftek, kıyma, haşlamalık et ve diğerleri, Kuzey Amerikalıların eti kanlı kanlı yemek istemesi yüzünden hebâ edildi.

Ürünlerde E-koli bulundu diye bu firmaya ait bütün etleri geri toplayan Alberta Eyaleti sağlık görevlisi ekipler, dünyada et için insanlar sıra beklerken tonlarca eti ilaçlayıp toprağa koydu.

Alberta Gül Partisi Başkanı Bayan D.Smith gibi kimi bazı muhalif parti liderleri ise, ¨Akdenizliler, Türkler, Ortadoğulular nasıl eti pişirip yiyorsa, biz de böyle yapmalıydık ve böylece bu kadar et ziyan olmazdı!¨ dedi.

Alberta’daki dev tesislerde her türlü denetimden geçerek piyasaya verilmiş etlerin bazılarında E-koli bakterisi görüldü diye raflardaki tüm ürünler geri çektirildi. XL-Foods’un tüm ürünleri böylece piyasadan toplanınca ardından imhası gerçekleşti. Kanada ve ABD’li tüketicilerin biftek, bonfile, pirzola ve hatta kıyma esaslı köfte tarzı her tür et yiyeceğini kanlı kanlı, pişmemiş ve çiğ derecesinde yemek alışkanlığı yüzünden E-Koli bakterisine yakalanması 180 Ton etin çöpe gitmesine neden oldu.

Yeni bir buluş gibi önerilen, yeteri derecede pişirilmiş ette E-Koli ve başka bakteriler kalmayacak görüşü bu sırada öne sürüldü ancak olan olmuş, 180 Ton et, dünyada insanlar açlık çekerken çöpe atıldı. Örneğin, Kanada’nın Guelph’s Üniveristesi’nden gıda uzmanı bir profesör, sanki hiç bilinmiyormuş gibi açıklama yapıp, ¨Ne kadar mikrop ve bakteri taşırsa taşısın bir eti uygun Selsiyum derecesinde pişirmekle et yenilebilir hâle geliyor, fakat ne yazık ki Kanada halkı ve Amerikalı’lar kanı şıp şıp damlayan et yemek istiyor ve bu da bakterilerin yaşamı pişmemiş ette devam ettiğinden türlü hastalıklara neden oluyor¨ biçiminde konuştu.

Kanada’da imha edilen 180 Ton etin, yaklaşık olarak 1500 adet ineğe eşit olduğu da meraklıları tarafından hesap edilip ortaya atıldı.

1543540cookie-checkKanlı biftek alışkanlığı 180 Ton ete ziyan verdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.