Karadeniz’de hamsi avı rekora gidiyor

Necipoğlu,  Karadeniz’de son yılların en bereketli hamsi avının yaşandığını, İstanbul Boğazı’ndan Hopa’ya kadar olan Türk karasularında her yerde hamsi avlandığını belirtti.


Bol hamsi avı dolayısıyla bölgedeki balık unu ve yağı fabrikalarının tam kapasite çalıştığını, bunun yanı sıra oldukça ucuz fiyattan hamsi yeme fırsatı bulan vatandaşların yüzünün güldüğünü ifade eden Necipoğlu, “Bol av olduğu için fiyat düşük oldu. Ancak sürümden biraz para kazanabildik” dedi.


Karadeniz’de hamsi avının 2 ay daha sürmesini beklediklerini anlatan Necipoğlu, şunları söyledi:
“Karadeniz’de yaklaşık 4 aylık süre içinde 500 bin tonu aşkın hamsi avlandığını tahmin ediyoruz. Hamsi avı rekora gidiyor. Önümüzdeki 2 aylık bir zaman daha dikkate alındığında sezon sonu avlanan miktar 800 bin tona ulaşacaktır. Bu rakam ise son yılların en yüksek rakamı olacaktır. Hamsiye gündüz getirilen av yasağının olumlu sonuçlarını alıyoruz. Şimdi devletten beklentimiz, hamsi avına kota uygulanmasıdır. Bu olduğu takdirde Karadeniz’de hamsi avı her sezon bol ve bereketli geçecektir.”


“BOL AVA RAĞMEN EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI KAZANAMADIK”


Giresun Limanı’nda hamsi boşaltan Kerem Balıkçılık 3 Teknesi kaptanı Abanoz Küçük de, Karadeniz’de hamsi avının bereketli şekilde sürdüğünü vurgularken, “Hamsi avı iyi geçiyor. Bu sezon hamsinin kasasını 5 YTL ile 10 YTL arasında değişen fiyattan sattık” dedi.


Hamsi avında yoğunluğu Ünye açıklarında olduğunu hatırlatan Küçük, “Buradan Hopa’ya kadar her yerde av var. Bu gece limana ilk seferimiz 600-700 kasa hamsi ile döndük. Hamsiyi boşalttıktan sonra tekrar denize çıkacağız. Bu sezon bol hamsi avına rağmen emeğimizin karşılığını kazanamadık” diye konuştu.


FOTOĞRAF (Arşivden): Hamsi bolluğu

1053740cookie-checkKaradeniz’de hamsi avı rekora gidiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.