Karataş'ın cenazesinde gövde gösterisi

Hollanda'da kanserden ölen DHKP-C lideri Dursun Karataş için Gazi Mahallesi Cemevi'nde tören düzenlendi. Cenaze namazı kılınan Karataş'ın cenazesi, binlerce kişinin oluşturduğu kortejle mezarlığa götürüldü.


Cenaze töreni için sabahın erken saatlerinden itibaren, Gazi Mahallesi'nde yoğunluk yaşandı. DHKP-C sempatizanları ve değişik sol örgüt üyelerinin katılımıyla cemevi önündeki grup binlerce kişiye ulaştı.


Grup "Öndere selam savaşa devam" sloganları atarak, Karataş'ın fotograflarını taşıdı. Gazi Mahallesi'nde cenaze töreni nedeniyle esnafın kepenk kapattığı görüldü. İsmetpaşa Caddesi üzerinde önce yolu tek yönlü trafiğe kapatan kalabalık, daha sonra sayının artması üzerine kalaslar ve çöp konteynırlarıyla yolu tamamen kapattı.


Cemevinin cenaze bölümüne konulan Karataş'ın naaşı, ilk olarak bir odada ziyarete açıldı. Görüntü alınmaması şartıyla sıra halinde içeri giren ziyaretçiler, yüzü açık şekilde tabutta yatan Karataş'ın cenazesini gördükten sonra başka bir kapıdan çıktılar. Karataş'ın oldukça zayıfladığı ve son günlerinde sakal bıraktığı gözlenirken, tabutun üstüne orak çekiç figürlü bir bayrak konuldu. Ayrıca tabutun başında duran örgüt mensupları, sol yumruklarını havaya kaldırarak nöbet tuttu.


Cenaze töreni sırasında yürüyüşü yönlendiren ve düzeni sağlayanların kollarına kırmızı kurdele bağladıkları görüldü. Törene kadar Karataş'ın cenazesi cemevinin içerisinde bekletildi. Dursun Karataş'ın ablaları cemevi içerisinde tabutun başında bekledi.


Cemevi önünde ve caddede hiçbir polis bulunmazken, Gazi Karakolu'nda yoğun güvenlik önlemi alındı. Daha sonra binlerce kişi kortej oluşturarak eski karakola doğru yürüyüşe geçti.


Cenaze aracına konulmayan tabut omuzlarda sloganlarla yakındaki Selçuklu Camii'ne taşındı.


Cenaze namazının ardından Dursun Karataş'ın cenazesi yine sloganlarla araca konulup, kortej oluşturan grubun bulunduğu eski karakol önüne hareket etti. Dursun Karataş'ın cenazesi yürüyüşün ardından Gazi Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

1064730cookie-checkKarataş'ın cenazesinde gövde gösterisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.