Karnaval’da en çok çocuklar eğlendi

Geleneksel Tottenham Karnavalı bu yıl 17 Haziran 2006’da saat 11-20 arasında düzenlendi. 2005’de yaklaşık 30-40 bin Tottenham sakininin katıldığı toplu eğlenceye bu yıl 60 bin katılımcının yer aldığı sanılıyor…


Karnavalda Tottenham’daki azınlık toplumu müzik gruplarının yanısıra, açılacak standlarda yiyecekten giysiye Tottenham’ın farklı kültürleri tanıtıldı… Çocuklar için kurulan lunapak ise karnavalın eğlenceli bölgesi oldu.


TÜRK GRUPLAR DA VARDI


Bu yıl ki Tottenham Karnavalı’nı “sponsor” olan kurumlar arasında Türk toplumu içinden Açık Gazete ve bir başka Türk şirketi Golden Import ve Export da yer aldı. Bruce Castle Parkı’nda temsil edilen zengin etnik mozayiğin arasında Türk müzik grubu “Yarım” ve Türk Rapcılar da karnavala renk kattı…


107 YAŞINDA…


Tottenham Karnavalı, bölgenin en eski eğlencelerinden sayılıyor. Yerel tarihçi Christine Protz ve Deborah Hedgecock’un yeni kitabı “Tottenham ve Wood Green’in geçmişi ve geleceği”nde karnavalın ilk kez 1899’da bir bisiklet kulübünce eski adıyla Tottenham Hastanesi’ne yardım amacıyla düzenlendiğini yazıyor.


Karnaval’ın 1934’de yerel belediyenin organizasyonuna verilerek gelenekselleştiği görülüyor. Karnaval tarihinde yalnızca 2’nci Dünya Savaşı’nda kesintiye uğramış… Festival organizasyonu 1965’de de yeni kurulan Haringey Belediyesi’ne devrediliyor. 1997’de Festival Alexandra Palace’dan Tottenham’a taşınıyor.

792000cookie-checkKarnaval’da en çok çocuklar eğlendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.