Kasımlar’daki ÇED toplantısı ertelendi

Yetkililerin bir kısmının ‘hava koşularını’ gerekçe göstererek katılmaması ancak buna rağmen başlayan toplantının usulüne yapılan itiraz toplantının ertelenmesine neden oldu.

SU ALTINDA KALACAK KÖYDEN KATILIM OLMADI

Kasımlar beldesindeki kahvehanede yapılacağı duyurulan toplantı bölgedeki yoğun kar yapışı altında saat 14’de başladı. Kasımlar Belediye Başkanı Yusuf Karataş ve 30 civarında köylünün hazır bulunduğu toplantıya, Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri katıldı. Ancak proje sahibi firmanın ‘ilgili’ yetkilileri bulunmadan başlayan toplantının usulüne ilişkin yapılan itirazların ardından toplantı ertelendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belirleyeceği bir tarihte yeniden yapılacağı belirtilen toplantıya, projeden etkilenecek olan İbişler, Darıbükü ve Bucakdere köylerinden katılımın olmaması dikkat çekti. Kasımlar Belediye Başkanı Yusuf Karataş, civardaki köylere önceden haber verdiklerini ancak buna rağmen toplantıya gelemediklerini söyledi. Karataş, baraj projesinin yaratacağı maddi katkının bölgedeki köylere bırakılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

‘BİZ BİLMEYİZ, BAKAN BİLİR’

Bakanlık yetkilileri, bilgilendirme toplantısında bulunması gereken şirket yetkililerinin yoğun kar yağışı nedeniyle bölgeye ulaşamadıklarını ileri sürdüler. Ancak buna rağmen başlatılan toplantıda köylülerin alınarak ve projeyle ilgili soruları dinlendi. Toplantıya katılan bir köylünün, “Baraj gölünün toplayacağı suları bahçemizde kullanabilecek miyiz?” şeklindeki sorusuna, yetkililerin, “bunu biz de bilemeyiz, bakan bilir” yanıtını vermeleri dikkat çekti. Bir başka köylü de barajın proje değişikliğinden sonra bölgede zemin etüdü çalışması yapılmadığını öne sürerek bunun nedenini sordu. İstimlak ve su kullanıma yönelik soruların ardından toplantıyı bitirmek üzere olan yetkililere usule ilişkin yapılan itirazın ardından toplantı ertelendi. Projeden etkilenecek köylerden katılımın olmadığı ve şirket yetkililerinin toplantıda hazır bulunmadığı da iptal gerekçesi olarak tutanağa kaydedildi.

1534530cookie-checkKasımlar’daki ÇED toplantısı ertelendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.