Katar ve Rusya’ya kötü haber

İngiltere basınında bugün FIFA başkanlığından istifa eden ve hakkında ABD’de FBI ve ABD savcıları tarafından soruşturma başlatıldığı söylenen Sepp Blatter var.

Telegraph: Rusya ve Katar dünya kupaları kesin değil

Gazete Blatter’in istifasının ardından Rusya ve Katar’ın 2018 ve 2022 Dünya Kupalarını düzenleme haklarının da tehlikeye girdiğini yazdı.

Gazete Blatter’in istifasının “dumanı üzerinde tüten bir silahın varlığına” dair şüphe uyandırdığını, yani FIFA’daki yolsuzluk soruşturmasına dair yeni ve önemli gelişmeler olduğuna dair şüphe çektiğini yazıyor.

Blatter 2018 ve 2022 dünya kupaları için yeniden adaylık başlatılmasını sürekli olarak reddetmişti ancak Telegraph’a göre Blatter’in yokluğu süreci yeniden başlatabilir.

Times: Blatter gitti ve Dünya Kupası’nı çökmeye bıraktı

Times gazetesi de Blatter’ın istifasıyla önümüzdeki iki dünya kupası organizasyonunun yeniden oylanmasının dile getirildiğini yazıyor.

Gazete 2018 ve 2022 dünya kupası organizasyonlarının rüşvet iddialarının göbeğinde olduğunu, İngiltere’nin 2018 kupasını düzenlemek için hak kazanamadığını hatırlatıyor.

Independent: FBI Blatter’i soruşturuyor

New York Times gazetesinin Blatter’in soruşturulduğunu doğrulamasını manşete taşıyan Independent, Blatter’in alelacele bir basın toplantısı ile istifasını duyurduğunu ve gidişinin FIFA’nın güvenilirliğini tekrar kazanması için gerekli olduğunu söylediğini yazıyor.

1454430cookie-checkKatar ve Rusya’ya kötü haber

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.