‘Katliamdan Annan sorumlu’

Suriyeli muhalifler, dün Terymsi köyünün önce helikopter ve tanklarla bombalandığını ardından Esad rejimine bağlı paramiliter Şabiha milislerinin köye girerek katliam yaptığını iddia etti. Suriye’de 2011 Mart ayından beri devam eden şiddet olaylarında ilk defa bu büyüklükte bir katliamın gerçekleştirildiği savunuldu.

Bağımsız kaynaklar ise, Suriye ordusunun, muhaliflerin eline düşen Terymsi köyünü geri almak için saldırı düzenlediğini açıkladı. BBC’nin Beyrut muhabiri Jim Muir, her iki tarafın Terymsi köyünde ölümler olduğunu kabul ettiğini, ancak “katliam” nedeniyle birbirlerini suçladığını belirtti.

Suriyeli muhalifler, Terymsi köyünü basan Esad yanlısı paramiliter Şabiha milislerinin, köyde katliam yaptığını, kaçmaya çalışan köylüleri takip ederek infaz ettiklerini savundu.

Suriye devlet televizyonu ise Hama’nın Terymsi köyünü basan silahlı kişilerin onlarca kişiyi öldürdüğünü duyurdu.

‘KATLİAMDAN SESSİZ KALAN DÜNYA SORUMLU’
Suriyeli Müslüman Kardeşler ise, Terymsi köyünde Suriye ordusunun gerçekleştirdiği katliamdan BM ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Kofi Annan’ı sorumlu tuttu. Müslüman Kardeşler, Esad’a karşı harekete geçemeyen Annan ve Suriye rejimine destek veren Rusya ile İran’ın katliamın sorumluları olduğunu savundu.

Açıklamada, “Bu vahşi cinayetlerden, canavar Beşşar’ın sorumlu olduğunu düşünmüyoruz. Başta Kofi Annan, Rusya ve İran olmak üzere, Suriye’de barış ve istikrarın koruyucuları gibi görünen, ancak bu cinayetlere karşı sessiz kalan tüm ülkeler sorumludur” denildi.

‘7. MADDEYİ HAYATA GEÇİRİN’
Hama’nın Terymsi köyünde 200’den fazla insan öldürülmesi sonrasında, muhaliflerin oluşturduğu Suriye Ulusal Konseyi, BM Güvenlik Konseyi’nin harekete geçmesini istedi. Suriye Ulusal Konseyi, Suriye’de kanı durdurmak, bölgenin barış ve güvenliğini korumak ve Suriye halkını korumak için BM Güvenlik Konseyi’nin 7. maddeyi hayata geçirmesini talep etti.

1348560cookie-check‘Katliamdan Annan sorumlu’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.