Katolikler Obama’ya omuz verdi

Katolikler, Obama’nın Kongre’den geçirmeye çalıştığı Sağlık Reformu Yasası’nı destekleme kararı aldı. Bu karar, Obama’nın doğum kontrolüne her aşamada izin veren yasa tasarılarına karşın öteki toplumsal gereklilikler nedeniyle öne çıktı.

Katolik Hastaneler Birliği ve Katolik Sağlık Teşkilatı adına açıklama yapan Carol Keehan, ABD’ye dağılmış 600 civarında Katolik vakıf hastanesi, iki binden fazla sağlık birimi ve onbinlerce Katolik doktor, sayıları yüzbine ulaşan sağlık elemanları adına Obama’ya tam destek verileceğini bildirdi.

Bu haberin Washington’daki kulislerde olumlu etki yaratması, Obama’yı ve Beyaz Saray’daki kurmaylarını rahatlattı.
Cumhuriyetçi’ler ve orta-sınıfın muhafazakâr çıkarları adına hareket eden muhalif siyasetin sözcüleri, bir süreden beri, Obama’nın uygulamaya koymak istediği Sağlık Reformunu “komünizme giden yol” olarak vurguluyor, karşı çıkıyorlardı.
Obama, Sağlık Reformu ile yüksek gelir sahiplerinden bütçe kalemlerine vergi aktarıp ilaç ve hastane giderlerindeki fahiş artışlara son vermek istiyor. Bu amaçla hazırladığı reform paketi sağcı politikacılar tarafından kıyasıya eleştiriliyor.
Öte yandan, Katoliklerin Obama tasarısına son dakikada, beklenmedik bir biçimde sahip çıkması kürtaja ve doğum kontrolüne dinî olarak her zaman karşı duran Vatikan Papalığı’nın Amerikan toplumunun gerçeklerine ayak uydurması olarak isimlendirildiği de vurgulandı.

Bilindiği gibi, Obama ve yandaşlarının doğum kontrolüne yer verdiği Sağlık Tasarısı’nın Katolikler tarafından red edilmesi bekleniyordu. Katolik dinî liderlerin, “verilen desteğe karşılık, ahlaki olarak kürtaja karşı duracakları”, ancak, “yurttaşların sağlığını koruyan yasanın teknik olarak desteklenmesine hayır demeyecekleri” bir kez daha tekrar edildi.

1236970cookie-checkKatolikler Obama’ya omuz verdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.