Kavasoğlu’ndan kurşuna karşı şiir

Gazeteci-yazar Kavasoğlu’nun Hoşgeldin Demokrasi adlı şiiri Irak halkına özgürlüğünü kazandırmak amacıyla yapıldığı ifade edilen savaşın halk üzerinde yarattığı etkiyi işliyor.

Almanya’da yaşayan Türkler için Gazete Merhaba adında bir gazete çıkaran ve ücretsiz dağıtan Kavasoğlu, kamuoyunda Alman Sosyalist Demokrasi Partisi’nin üyesi olarak tanınmış ve Bülent Ecevit’in veliahtı olacağına dair haberlerle basında yer almıştı.

HOŞGELDİN DEMOKRASİ

Bağdat’ta bir çocuk
kafasını füze kopardı
askerin elinde makinalı tüfek
çocuğun gözleri sordu askere
”Senin çocuğun yok mu?”

Basra’da bir adam
kaçıyor yalın ayak tarlalarda ölümden hayata
misket bombaları taradı adamı
pilot görmedi bile adamın yaşama hasretini

Kerkük’te bir kadın karnında bebeği
hançerler sapladılar kadının yüreğine
hoş geldin demokrasi!
ne kadar da uzun beklediler seni
ölüler…

CDU’DAN DESTEK İSTEĞİ

Geçen ay Alman Hıristiyan Demokrat Partisi (CDU) , Türk gazeteci Nazmi Kavasoğlu’ndan destek istediği haberi “Türkiye’yi terleten CDU’dan sürpriz!” başlığı ile Açık Gazete’de yer almıştı.

Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıkan CDU’nun birikimli gazeteciden sürpriz isteği ‘olumlu’ gelişme olarak yorumlanmıştı.

FOTOĞRAF: Alman Sağlık Bakanı Dr. Knake-Werner, Nazmi Kavasoğlu’na Cumhurbaşkanı adına Liyakat Madalyası’nı verirken ve Hıristiyan Demokrat Partisi’nin Kavasoğlu’ndan destek isteyen mektubunu görüyorsunuz.

AÇIK GAZETE:  Irak işgali ile başta Suriye ve İran olmak üzere Orta Doğu’da oynanan oyunlara karşı “neler yapabiliriz” kaygısındayız. Sayın Kavasoğlu, düşüncesini şiirle ifade etmiş. Usta kalemiyle bize, savaşa karşı her cephede mücadele edebileceğimizi de göstermiş oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz…

1100210cookie-checkKavasoğlu’ndan kurşuna karşı şiir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.