Kaybolan bumerang 25 yıl sonra döndü

Avustralya’daki Mount Isa kentindeki yetkilileri Amerika’dan postayla gelen kutudan bir bumerang çıkınca önce şaşırdılar. Bumerang ile birlikte gelen not okununca, kutuyu gönderen kişinin, 25 yıl önce Mount Isa Müzesi’nden çaldığı bumerangı iade etmeye karar verdiği anlaşıldı.

Mount Isa Belediye Başkanı Ron McCullough, notta “1983 yılında, genç ve aptalken bu bumerangı alıp götürdüm. Bu yanlış bir şeydi üzgünüm, şimdi onu size geri gönderiyorum” yazdığını, paketten ayrıca bir bağış çekinin çıktığını söyledi.

Gönderilen bumerangın, eski madencilik ekipmanı ve Aborjin sanat eserlerinin sergilendiği ancak artık kapalı olan Frank Aston Müzesi’nden çalındığı belirtildi.

Yetkililerin tam kimliğini açıklamadığı, sadece adının Peter olduğu belirtilen “pişman hırsızın” geri gönderdiği bumerangın, eğer bulunabilirse yasal sahibine teslim edileceği kaydedildi.

Bumerangların, fırlatıldığı zaman dönen ve dönmeyen çeşitleri bulunuyor. Tipik bir bumerangın, gerekli biçimde fırlatıldığında, havada 25-50 metre uçtuktan sonra fırlatan kişiye dönebildiği belirtiliyor.

1165090cookie-checkKaybolan bumerang 25 yıl sonra döndü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.