Kazak muhalif Nurkadilov ölü bulundu

Kazinform ajansının polis yetkililerine dayanırdığı habere göre, Almatı’daki evinde cesedi bulunan Nurkadilov’un dün akşam öldürüldüğüne ilişkin ciddi bulgulara rastlandı.

Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Nurkadilov’un ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ailesine başsağlığı mesajı gönderdi. Nazarbayev, mesajında, emniyet ve adli birimlere, olayın bir an önce açıklığa kavuşturulması talimatı verdiğini belirtti.

Nurkadilov, Kazakistan’da inşaat sektöründe faaliyet gösterdikten sonra milletvekili seçildi. Daha sonra Almatı kenti ve Almatı Bölge Akimi (vali ve belediye başkanı) görevine getirilen Nurkadilov, son olarak Olağanüstü Durumlar Kurumu başkanlığı yaptı.

Yönetimle ters düşerek geçen Nisan ayında muhalefetteki ”Adaletli Kazakistan İçin” hareketine katılan Nurkadilov hakkında, 2004 yılı sonunda, Devlet Başkanı Nazarbayev ve beraber çalıştığı bazı kişilerle ilgili basında çıkan yazıları nedeniyle Devlet Başkanlığı tarafından dava açılmış, Nurkadilov’a kısa süreli hapis ile tazminat cezası verilmişti.

1118110cookie-checkKazak muhalif Nurkadilov ölü bulundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.