Kazansa da kaybetti…

İşçi Partisi, 646 sandalyeli Avam Kamarası’nda, şu ana kadar 348 milletvekiliği elde etti ve hükümeti kurmak için çoğunluğu sağladı. Yine resmi olmayan sonuçlara göre, Muhafazakar Parti 189, Liberal Demokrat Parti 57 milletvekilliğine hak kazandı.


Tony Blair, büyük bir farkla ipi göğüslediği seçim bölgesinde parti teşkilatına seslenirken, üçüncü kez seçim kazanmanın partisine tanınmış bir ayrıcalık olduğunu, bunu iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Partisinin ”başaramaz” denileni başardığını, hem de bunu üç kez yaptığını belirten Blair, ”Gereken değişimi başaracağız, bunu yapacak cesaretimiz de kararlılığımız da var” dedi.


BLAİR GİDECEK, BROWN GELECEK


İşçi Partisi lideri Tony Blair iktidara gelmeden önce partinin genel kurmaylarından Gordon Brown’a bir sonraki seçim döneminde görevi bırakma sözünün bu seçimlerde yerine getirme olasılığı tartışılmaya başlandı.


Her ne kadar Tony Blair, seks gücünün bile yerinde olduğunu basına söylese de İngiltere’nin ciddi gazetelerinden The Independent’e göre yeni dönemde koltuğun gerçek sahibi Maliye Bakanı Gordon Brown olacak… 


The Independent, seçim kampanyaları sırasında, her karede Tony Blair’in yanında yer alan Gordon Brown’ın İşçi Partisi’nin yeni lideri olmaya namzet olduğunun kesin gibi göründüğünü, ancak bunun zamanının bilinmediğini yazdı. Gazetenin yorum haberi şöyle:


“Kampanya boyunca Blair ve Brown sadece ayrılmaz değil, aynı zamanda ayırt edilemez bir ikili oluşturdular. Bir yabancı, dışarıdan baktığında hangisinin başbakan olduğunu anlamayabilir. Bir İşçi Partisi yetkilisi; ‘Gözlerinizin önünde bir yetki devrinin gerçekleştiğini hissediyorsunuz. Ağırlık merkezi hareket halinde. Gordon artık durdurulamaz. Tek sorun bunun ne zaman gerçekleşeceği’ diyor. Gordon Brown, sonuç ne olursa olsun, kazananın kendisi olacağını biliyor. Maliye Bakanı, çok yakında, belki de bir yıl içinde tahta oturmuş olacak.”

780560cookie-checkKazansa da kaybetti…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.