‘Küba devrimini kendi yanlışları yıkar’

Havana Üniversitesi’nde 4 saat kadar süren bir konuşma yapan Castro, “Bu ülke kendi kendini yıkabilir, bu devrim kendi kendini yıkabilir, buna ABD’nin gücü yetmez” diyerek, yeni zenginleri, devlet içindeki yolsuzlukları ve ihtirasları kınadı.

Castro, “hırsızlığa, dolandırıcılığa, yeni zenginlere son vermeliyiz” diyerek, yolsuzlukla savaşımda kimsenin gözünün yaşına bakılmaması gerektiğini belirtti.

Küba lideri, ülkede son zamanlarda ortaya çıkan yeni zenginlerin, doktorların 50 katı kadar para kazandığını, bu durumun devam etmesine müsaade edilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

PARKİNSON DEĞİL

Öte yandan Castro, parkinson hastası olduğuna dair hakkında çıkan söylentileri yalanladı.

Havana Üniversitesi’nde öğrencilere hitap eden 79 yaşındaki Castro, “Beni pek çok kez öldürmeye çalıştılar. Son zamanlarda sağlığımın bozulduğu haberlerini yayanlar ve buna inananlar, peşpeşe hayal kırıklığına uğradılar. Kendimi hiç olmadığım kadar sağlıklı hissediyorum” diye konuştu.

Sağlıklı olmaması halinde devlet başkanlığı görevini kendisinin bırakacağını belirten Castro, şunları kaydetti: “İyi durumda olmadığımı hissedersem partiyi arar, onlara kendimi iyi durumda hissetmediğimi söyler ve ‘lütfen birisi komutayı devralsın’ derim”.

CIA’dan bir yetkili, önceki gün yaptığı açıklamada, Castro’nun parkinson hastası olduğunu ve CIA’nin yaptığı değerlendirmelere göre durumunun kötüleşmeye başladığını belirtmişti.

FOTOĞRAF: Castro, Venezuela lideri Hugo Chavez ile ABD Başkanı George W. Bush’a karşı…

1118430cookie-check‘Küba devrimini kendi yanlışları yıkar’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.