Kıbrıs eserleri Britanya Müzesi’nde

Londra’da yaşayan Kıbrıslı bir sanatçı ‘Toprak’ adıyla Britanya Müzesinde bir dizi sanatsal etkinlik düzenledi.


26 Nisan günü Britanya Müzesi’nin, Kıbrıs adasına ait arkeolojik eserlerin bulunduğu salon ve iç avlusunda gerçekleştirilen performans ve mekana özgü çalışmalar bir grup sanatçının kolektif çabasıyla gerçekleştirildi.


Etkinlikler, geçtiğimiz günlerde Kıbrıs’da yayınlanan Europa-Kıbrıs Gazetesi’nin, Avrupa Birliği’nin Kuzey Kıbrıs’a yaptığı taahhütlerini yerine getirseydi bugün nasıl bir ekonomik, toplumsal ve kültürel dönüşüm geçirirdi sorusundan yola çıkarak yaratttığı kurgulardan esinlenerek yapıldı.


Gazetenin sanat sayfasında “Toprak”la yapılan bir şöyleşide, Britanya Müzesi’nin sanatçıya ait ‘Ledra’nın Portresi’ adlı eseri koleksiyonuna katmak üzere satın almak için girişimlere başladığı haber veriliyordu. Bu kurguyu yaşama geçirmek amacıyla müzeye gelen bir grup sanatçı, sanatsal gerçeğin bazen siyasi kurgudan daha gerçek olduğunun altını çizmek istediler.


26 Nisan 2004 tarihi, Avrupa Birliği’nin,   Kıbrıs üzerindeki ekonomik, politik ve kültürel izolasyonların kaldırma sözü verdiği gündü. Proje gereği sanatçılar adını vermek istemedi…


İLGİLİ HABER/YORUM: Sanatsal gerçek mi yoksa siyasi kurgu mu?


 

802190cookie-checkKıbrıs eserleri Britanya Müzesi’nde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.