Kıbrıs Yüksek Komiseri ile tanışma yemeği

Birleşik Krallık Kıbrıs Yüksek Komiseri Peter Millett’in görev süresinin dolmasının ardından Nisan ayı sonrasında Kıbrıs’ta görevi devralacak Matheww Kidd ve İngiltere Dışişleri Bakanlığından Stephen Mc Cormick Londra’daki Kıbrıslı Türk örgüt ve dernekleriyle 17 Mart akşamı bir araya geldi. Kıbrıs Türk Toplum Merkezinde yapılan toplantı da Kıbrıs Türk Toplum Merkezi, Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği, CTP Dayanışma Derneği ve Kıbrıslı Gençlik Platformu temsilcileri katıldı.

Dernek ve örgüt temsilcilerinin kendilerini tanıtmasının ardından söz alan Matheww Kidd, önce örgüt temsilcilerine teşekkür etti. Toplantıda yer alan temsilcilerin bağlı oldukları örgütlerin hem Kıbrıslıtürkler için hem de İngiltere hükümeti için son derece önemli katkılarda bulunduğunu belirtti. Ardından Kıbrıs’ta yaşanan sürecin önemine vurgu yapan Kidd, 1980 yılında 3 yıl süreyle Kıbrıs’ta görev yaptığını da belirtti.

Kidd sözlerine “Bu Kıbrıs’taki ilk görevim değil fakat aradan geçen süre içersinde oluşan değişimi önemsiyorum” şeklinde devam etti. Oldukça verimli bir şekilde devam eden toplantıda dernek ve örgüt temsilcileri Kıbrıs’taki son durum ile ilgili bilgileri aktarırken, adada yaşanan çözümsüzlük durumu ve asimilasyon konusuyla ilgili endişelerini aktardılar.

Mattheww Kidd ise temsilcilerin belirttiği konular ile ilgili elinden geleni yapacağını belirtti. Toplantının sonunda Kidd, “Kıbrıs’ın yabancı diplomatlar için bir mezarlık olduğu inancının tersine çevirebilmek mümkün” olduğunu söyleyerek Kıbrıs’ta şartların değişime elverişli olduğunu belirterek sözlerini sonlandırdı.

Toplantının ardından örgüt ve dernek temsilcileri, Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Stephen McCormick ve Birleşik Krallığın yeni Kıbrıs Yüksek Komiseri Matheww Kidd geceye Cyprus Kitchen’da akşam yemeği ile devam etti.

830760cookie-checkKıbrıs Yüksek Komiseri ile tanışma yemeği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.