Kıbrıs Zirvesi’nde taktikler saptandı

Başbakanlık resmi konutundaki görüşme yaklaşık üç saat sürdü. Toplantıya, Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Ferdi Sabit Soyar, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ali Tuygan ve diğer ilgili yetkililer katıldı.


Başbakan Erdoğan’ın, önümüzdeki hafta New York’ta biraraya geleceği BM Genel Sekreteri Kofi Annan’dan, Rum tarafına baskı yapmasını ve Kıbrıslı Türklere yönelik izolasyonun son bulması için adım atılmasını isteyecek. Erdoğan, Annan Planı’nın hala çözüm için zemin oluşturabileceğini, mesajını da iletecek


RUM BASINI KAYGILI
Öte yandan Güney’de yayınlanan Mahi; Başbakan Tayyip Erdoğan ve George Bush’un, önceden ABD ve İngiltere’nin onay verdiği yeni Annan Planı’nı ele alarak Rum kesimine baskı ve tuzağı konuşacaklarını öne sürdü. 


MAHİ, BM Kıbrıs sorununun çözümünün müzakere edilmesine başlanmasına dönük sondajlara başlamışken Ankara’nın; “müzakere masasına kendi kurallarını koyma” hedefiyle bir plan hazırladığını ve bunu BM Genel Sekreteri Kofi Annan’a sunacağını yazdı.


Gazete haberi, “Erdoğan Bize Tuzak Kuruyor – Bush ve Annan’a, Elinde Hazır Bir Planla Gidiyor – 15 Haziran’da Gümrük Birliğini; Kıbrıs Cumhuriyeti’ni Tanımasının Söz Konusu Olmadığı Siyasi Beyanıyla Birlikte İmzalayacak” başlığıyla manşete çıkardı.


Gazeteye göre Rum diplomatik kaynakları; Türk hareketinin Amerika ve İngiltere’yle yaptığı sondajların ürünü olduğunu, Amerika ile İngiltere’nin, Annan planını Kıbrıs Rum tarafına dayatmaya çalıştıklarını, bunun için baskı ve tuzaklar metotladıklarını savunuyorlar.

679980cookie-checkKıbrıs Zirvesi’nde taktikler saptandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.