‘Kıbrıslı Türklere saldırı başlattı’

Talat, Rum tarafında Kıbrıslı Türkler aleyhine açılan mülk davalarını, ”Kıbrıslı Türkleri top yekün esir alma operasyonu” olarak niteledi. 


Cumhurbaşkanı Talat, yaptıkları değerlendirmeler sonucu, dava açılan kişinin mahkemeye gitmesi yönünde karar aldıklarını ifade ederek, ”Biz şartlı ispatı vücut yapacağız. Şartlı ispatı vücut yani ‘Kıbrıs’ın kuzeyinde veya Mağusa’da senin (Rumun) mahkemenin yargı yetkisi yoktur’ iddiasını öne sürerek, müdafaa dosyalayacağız” dedi. 


Talat, Rumların Kıbrıslı Türklere karşı Güney Kıbrıs mahkemelerinde açtığı mülk davalarına değinerek, Papadopulos’un, uluslararası hukuku bir tarafa bırakarak, Avrupa Birliği üyesi olmanın avantajını, Kıbrıslı Türklerin siyasi haklarını ve eşitlik haklarını boğmak için kullanmaya başladığını kaydetti. 


Talat, Rumların, mülklerle ilgili açılan davaların celpnamelerini KKTC’ye göndermesi konusunda Dışişleri Bakanlığı’nın BM nezdinde girişim yaptığını anımsatarak, Rum kamu görevlilerinin KKTC’de tebligat yapmasının büyük suç olduğunu kaydetti. Talat, ”Bunu yapan eğer yakalanırsa bizim yasalarımıza göre evrak sahteciliğinden tutun bir sürü suçlama ile karşı karşıya kalacak” dedi. 


Rum tarafının bu politikasının bölünmeyi katılaştırdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Talat, Rumların birleşme ve adanın siyasi eşit zeminde bütünleşmesini istemediğini, Kıbrıslı Türkleri tecrit edip, daha fazla avantaj elde etmek istediğini kaydetti.

678970cookie-check‘Kıbrıslı Türklere saldırı başlattı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.