‘Kıbrıs’ın Dostları Grubu’ adada

Lord ve milletvekillerinden oluşan heyet, bugün de Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Başkanı İzzet İzcan’ı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni ziyaret eden, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas tarafından da kabul edildi.


İngiltere Parlamentosu Kıbrıs’ın Dostları Grubu üyesi İngiliz milletvekillerinin  Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’la görüştükleri ve çözüm müzakerelerine desteklerini belirttikleri açıkladılar.


Görüşme sonrasında açıklama yapan İngiliz milletvekili Lord Corpet, Kıbrıs sorununun çözümünde karşılaşılan zorlukların iyi niyetle aşılabileceğini belirterek, Hristofyas’ın çözüme ulaşılması için elinden geleni yapacağını söylemesinden mutluluk duyduklarını ifade etti.


Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’la görüşmelerine de atıf yapan Corpet, “Yaklaşık bir saat önce Sayın Talat’ta da bize aynı şeyi söyledi. Bunun iyiye işaret olduğunu umut ediyoruz” dedi.


Kıbrıs’ta bulunma nedenlerinin müzakerelere karışmak değil iki lidere destek belirtmek olduğunu vurgulayan Corpet, “Başkan ve Sayın Talat’ın çözüme ulaşmak için iki toplumun desteğine ihtiyaçları vardır. Umarız bu desteği bulurlar” diye konuştu.


Gazete, İngiliz milletvekillerinin dün ayrıca Rum Meclisi ve DİKO Başkanı Marios Karoyan’la da bir araya geldiklerini yazdı.


Habere göre görüşmede Karoyan, “Kıbrıs Türk tarafının kabul edilemez tezler öne sürmeye devam ettiği ve çözümün anahtarının Türkiye’de olduğu” iddiasını yineledi.

818540cookie-check‘Kıbrıs’ın Dostları Grubu’ adada

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.