Kıbrıs’ta Talat ile yepyeni bir dönem

Toplam 577 sandıktaki oyların sayım işlemi yaklaşık 2 saat içinde tamamlandı ve Talat, geçerli oyların yüzde 55.6’sını alarak ilk tur için gereken salt çoğunluğu sağladı.


Ülke genelinde 147 bin 823 seçmenin 557 sandıkta oy kullanabildiği seçimlere katılım oranı, saat 17.30 itibariyle yüzde 64 olarak açıklandı. KKTC’de 2000 yılında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimine katılım oranı yüzde 81.2 olmuştu.


Oy verme işleminin tamamlanmasıyla sayım işlemleri başlayacak. Toplam 9 adayın yarıştığı seçimin sonuçları, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile işbirliği içinde saat 19.00’dan itibaren açıklanmaya başlanacak. Seçim sonuçlarının saat 21.00 sıralarında gayrı resmi olarak netleşmesi bekleniyor.


KKTC’de cumhurbaşkanlığı seçimi 5 yılda bir yapılıyor. Bir adayın cumhurbaşkanı seçilebilmesi için kullanılan geçerli oyların salt çoğunluğunu alması gerekiyor. Hiçbir adayın bu oranı yakalayamaması halinde seçimin ikinci turu, 24 Nisan Pazar günü en çok oyu alan iki aday arasında yapılacak.  (aa) 

678530cookie-checkKıbrıs’ta Talat ile yepyeni bir dönem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.