Kıbrıs’taki mülk sorunu ele alınacak

Kuzey Kıbrıs’ın alanında uzman isimlerinden Emine Erk, Dr Erol Kaymak, Ergun Olgun, Stephan Day ve Zaim Necatigil’in konuşmacı olarak katılacağı seminerlerin 15-16 Mart tarihlerinde House of Lords’ta ve London School Economics’te gerçekleşeceği kaydedildi.

Orams davasının ardından yaşanan endişelere paralel olarak adadaki emlak sorunun nasıl çözümlenebileceğine dair detayların tartışılacağı seminerlerin ilki 15 Mart Pazartesi günü House of Lords’ta Dışişleri sözcüsü Lord Wallace’ın evsahipliğinde gerçekleşecek. Aynı gün saat 18.30’da London School of Economics’teki Clement House’da halka açık bir seminer daha düzenleneceğini belirten Ambargolular, söz konusu seminere katılmak ve uzmanlara soru yöneltmek isteyenlerin [email protected] internet adresine e-posta gönderebilecekleri ya da 07806 932966 numaralı telefonu arayabilecekleri kaydedildi.

16 Mart Salı günü ise Loizidou, Orams ve Nezire Sofi davalarında da görev yapan deneyimli hukukçu Zaim Necatigil’in yöneteceği bir tartışma paneli düzenleneceğini belirten Ambargolular, Kuzey Kıbrıs’taki mülk sorununun her yönüyle ele alınacağını söylediler.

Seminerlere katılan vatandaşlara, Kıbrıs’taki mülk sorunundan etkilenen kişilerin bilgilerinin yer aldığı broşürler dağıtılacağını belirten Ambargolular’ın başkanı Fevzi Hüssein, Kıbrıs’taki mülk sorunun çözümüne yönelik konuların tartışılacağı seminerlere imza atmanın memnuniyetini yaşadıklarını belirtti.

829960cookie-checkKıbrıs’taki mülk sorunu ele alınacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.