‘Kıbrıstakiler mi, Londra’daki mi geri?’

Harman, KKTC’de Star Kıbrıs ve Ada Tv’nin sahibi olan ve Londra’da yaşayan Kıbrıslı işadamı Safa’yı KKTC’de medya tekeli oluşturmakla eleştirirken Londra’daki soydaşlarını da “geri kalmışlıkla” suçladı.


Kıbrıslı yazar, Star Kıbrıs’ta yazılanların tam tersine KKTC’de televizyon kanallarının uyduya çıkmasından tek yetkili kurumun Yayın Yüksek Kurulu olduğunu belirttikten sonra konunun Star Kıbrıs’ın patronu Safa tarafından önceden bilinmesine karşın manipule edildiğini öne sürdü.


Harman çıtayı biraz daha yükselterek Safa hakkında, “O İngiltere’de yaşayan bir çok soydaşımız gibi tarihin gerisinde kalmış, 50’li yılların söylemleri ve psikolojisi içinde yaşamaya devam ediyor…” diye eleştirdi.


LONDRA’DAN TEPKİ


Ali Özmen Safa’nın sahibi olduğu Star Kıbrıs’ta yer alan bir habere göre de Harman’ın sözlerine Londra’daki Kıbrıslı Türkler tepki gösterdi. Londra’da görüşü alınan Kıbrıslı Türkler, adadaki mi yoksa Londra’daki mi Kıbrıslı Türkler’in geri kaldığı konusunda da görüş bildirdirler…


İbrahim Durmuş (Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı): KKTC’de yaşayan kardeşlerimizle, yurt dışında yaşayan , ülkemizi içerde ve dışarda destekleyip, Kıbrıslı Türklerin  işbirliği içinde beraber çalışması amaçlarını ayırıcı, bölücü bir yorum. Acaba bizim vatanımıza yatırım yapmamamız mı isteniyor?



Akmen Sıtkı, açıklamanın yanısıra askerlik fotoğrafını da gönderdi


Akmen Sıtkı (Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı): Safa’ya yapılan suçlamaların avukatlığını veya savunmasını yapmıyorum. Fakat şahsi suçlamaların içerisine çekilerek, yurt dışında yaşayan halkımızın alet ve yem olmasına da izin vermeyiz. Harman’ı, bizleri bu şekilde gördüğünden dolayı kınıyoruz ve çok üzgünüz.


Niyazi Enver (Nice and Easy Matbaasının sahibi): Bizim için 50 yıldır tarihin gerisinde demeleri, çamur atmaları , aşağılamaları hoş değildir. Genelleme yapılmaması lazım. Farklı coğrafyalarda yaşadığımız için, farklı düşüncede olmamız normaldir.


Sevtap Kemal (Türk Aile Birliği Ali Rıza Değirmencioğlu Okul Başkanı): 50 yıl önce buralara geldik, ama kaç nesil türedi ? Çoğu şimdi üniversite mezunudur. Bizi çağın gerisinde görmelerini kabul etmiyorum. Buradan gidenler, oradakilere iş sahası açmaya çalışıyor. Birlik, beraberliğimiz de çocuk, iş, aile konusunda yardım ediyor, edecektir de.


Ahmet Karahasan (Enfield Belediyesi İşçi Partisinden Meclis üyesi): Lefkoşa’da oturmayla çağ atlanmaz. Buradaki en eğitimsiz olanımız  bile 3 dil bilir, konuşur. 1950’lerde gelen Kıbrıslı Türklerin yüzde 80’i iş, yüzde 99’u ev sahibidir. 2 ve 3’üncü kuşak polis, mühendis, öğretmen, avukat, doktor, mühendis, bankacı olmuştur.


Mustafa Gençsoy (Kıbrıs Türk Cemiyeti’nin başkanı): Esasında adada yaşayan Kıbrıslı Türkler çağın gerisinde kaldı… Çok üzücü bir yorum. Bunu yazan herhalde bizleri hiç tanımıyor. Kulaktan dolma şeylerle yorum yapıyor. Burada yaşayan Kıbrıslı Türkler, değişen dünyanın şartlarına adapte olup, şartlara ayak uyduruyor.

818470cookie-check‘Kıbrıstakiler mi, Londra’daki mi geri?’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.