Kemal Türkler davasında kritik gün

DİSK’in kurucusu Kemal Türkler 22 Temmuz 1980’de İstanbul’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti ancak cinayet davası bir türlü sonuçlanamadı.

Dava Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3. kez görülmeye başladı. Duruşmaya sanık Ünal Osmanağaoğlu sağlık sorunu gerekçesiyle katılmadı.

Mahkeme, Bahçelievler’de 7 TİP’li öğrencinin öldürülmesi davasından da mahkum olan Ünal Osmanağaoğlu’nun rahatsızlığı için tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu istedi.

Bir gün sonra cinayetin üzerinden 30 yıl geçmiş olacak. Türkler ailesinin avukatına göre davada zaman aşımı riski var.

Avukat Zeynel Türkler, “Bu dosya karar verilse bile 23’ü itibariyle yine Yargıtay dairesi tarafından zaman aşımıyla düşürülebilir. Kararlar kesinleşene kadar yani Yargıtay incelemesi sonunda tüm kanun yolları tüketilene kadar zaman aşımı süresi işler” dedi.

Cinayetten 19 yıl sonra yakalanıp yargılanmaya başlanan Ünal Osmanağaoğlu hakkında delil yetersizliğinden 2 kez beraat kararı verilmişti.

Yargıtayın bozma kararlarına yerel mahkeme direnince dava Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gitmişti. Kurul Osmanağaoğlu’nun cinayetin faili olarak cezalandırılmasını istemişti. Davaya bugün görülecek duruşmayla devam edilecek. (ntvmsnbc.com)

1252020cookie-checkKemal Türkler davasında kritik gün

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.