İşkenceci İngiliz askerleri çoğalıyor…

“Savunma Bakanlığı, İngiliz askerleri ilgilendiren dokuz ayrı olaya ilişkin soruşturmaları tamamladığını doğruladı. Şimdi, bu soruşturmalar yargı önüne gelebilir… ” diyen The Observer, insan hakları örgütlerinin savaşını da şöyle aktardı:


ASIL YARGILANMASI GEREKENLER


“Irak’taki İngiliz askerlerine yönelik iddiaların çogalmasi nedeniyle insan hakları örgütleri de Blair Hükümeti’nden kapsamlı bir soruşturma yapmasını istedi. Bu örgütler, hükümetin Irak’ta işkence olaylarının üzerine ciddiyetle gitmesini ve ayrıntılı bilgilendirilmelerini istedi…”


The Observer yazarlarından Mary Riddell da köşesinde aynı konuya değinerek “Acaba doğru kişiler mi yargılanıyor?” başlığını kullandı. Ezop dili kullanan Riddell, “Askerler kadar, Batılı liderler de Irak konusundaki vicdanlarını sorgulamalılar” diye yazdı.


“SAVAŞA HAYIR!” ÇOGUNLUKTA


Öte yandan The Sunday Times yaptırdığı bir kamuoyu yoklamasına dayanarak, Irak savaşina verilen desteğin bugüne kadar hiç bu denli düşmediğini belirtti.



Gazete, ankete katılanların sadece yüzde 35’i ABD ve İngiltere’nin savaş kararını haklı bulurken, yüzde 56’i yanlış dediğini yazdı. Gazeteye göre oysa geçen yıl aynı zamanda savaşi haklı bulanların sayısı yüzde 66 dolayındaydı.

777700cookie-checkİşkenceci İngiliz askerleri çoğalıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.