Kenya’da şiddetin bilançosu: 486 ölü

Özel Programlar Bakanlığından yapılan açıklamada, şiddet olayları nedeniyle 255 bin kişinin de yerlerinden olduğu belirtildi.

Bu rakamların, ayaklanmalardan ve protestolardan en çok etkilenen bölgeleri ziyaret eden ve hükümet tarafından insani kuruluşlardan oluşturulan bir özel komisyon tarafından saptandığı belirtildi.

Kenya’da 27 aralıkta yapılan devlet başkanlığı seçimini Mvai Kibaki’nin kazanmasından sonra muhalefetin sonuçları tanımamasıyla çıkan siyasi krizin etnik şiddete dönüşmesiyle ülkede 300’den fazla kişinin öldüğü bildirilmişti.

Öte yandan hükümetin, muhalefetten yeniden şiddet olaylarına neden olabileceği için yarın yapılması planlanan protesto gösterilerini iptal etmesini istediği kaydedildi.

Hükümet sözcüsü Alfred Mutua basın toplantısında, muhalefetteki Turuncu Demokratik Hareketini, halkı çatışmalara teşvik etmeye çalışmakla suçladı ve gösterilerin iptal edilmesini istedi.

Bu arada Afrika’dan sorumlu Amerikalı diplomat Jendayi Frazer’ın, Kenya’daki siyasi anlaşmazlığı çözmeye yardımcı olmak için son tur görüşmelerine başladığı belirtildi.

1164420cookie-checkKenya’da şiddetin bilançosu: 486 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.