Kerkük’te bir dizi patlama

Yetkilililer patlamalar sonucu ilk belirlemelere göre en az 18 kişinin öldüğünü, 35 kadar da yaralı olduğunu söylüyor. Ancak bu rakamlar henüz kesinleşmiş değil.

Kerkük’teki polis kuvvetlerinin başındaki Tuğgeneral Tarhan, BBC’ye açıklamasında kentte yerel saatle 13.30 ile 14.00 arasında toplam sekiz patlama meydana geldiğini açıkladı.

Tarhan, patlamaların dördüne bomba yüklü araçların, dördüne de yol kenarına yerleştirilmiş bombaların neden olduğunu kaydetti.

Fakat yetkili, ölü ve yaralı sayılarını teyit edemeyeceğini kaydetti.

BBC’ye açıklama yapan bazı polis kaynakları ise kısa aralıklarla bomba yüklü iki otomobil ve yol kenarına yerleştirilmiş üç bombanın infilak ettiğini söylemişlerdi.

Kuzey Irak, ülkenin geri kalanına göre genelde daha güvenli kabul ediliyor. Ancak son aylarda Kerkük ve Musul da bombalı saldırıların hedefi oluyor.

Kerkük’te son olarak geçen ay peşpeşe düzenlenen yedi bombalı saldırı sonucu beş kişi ölmüş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Daha erken saatlerde başkent Bağdat’ta da Şiilere ait bir cami yakınlarında düzenlenen bombalı saldırı sonucu beş kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırının düzenlendiği Şurja semti, Sünni isyancı grupların sıkça hedef aldığı bir bölge.

1148130cookie-checkKerkük’te bir dizi patlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.