İki yıl hücrede unutulan adama rekor tazminat!

Neden sonra durumun farkına varan adlî makamlar Stephen’ı alelacele tahliye ettiler, ancak iki yıl saç sakal tıraşı olamamış, hiç yıkanmadığından leş gibi kokan, el ve ayak tırnakları şeytan pençesine dönmüş zavallı adam işin arkasını bırakmadı ve 15.5 milyon Dolar tazminatı söke söke aldı.

New Mexico Eyaleti’nde 2005 yılında gözaltına alınan Stephen, hapishane yönetimi tarafından ihmal edilmiş, polis ise onu tamamen unutmuştu. Yakınları Stephen’ın kaybolduğunu zannediyor, arayıp sormakla beraber bir cevap alamadıkları için sonunda kayıp hânesine adını yazıp gözyaşı döküyordu.

Ailesi, işi gücü böylece dağılan zavallı Stephen kuru ekmekle beslenip havalandırmaya dahi çıkarılmadı. İskorpite yakalanan Stephen’in hemen bütün dişleri de bu arada tek tek dökülmüştü. Sonunda bir adliye memurunun farkına varmasıyla keşfedilen Stephen, canlı cenaze gibi hücreden çıkarıldı, hastanede bakım altına alındı, ancak delilik emâreleri görüldüğünden o günden bu yana psikolojik tedavi de görmeye başladı.

Bütün bunların masrafını ABD Adliye Bakanlığı karşılarken, paranın kokusunu alan bir avukat Stephen’ın davasını sevabına üslendi ve 2007’den beri süren mahkemeleşmeyi tamamlayıp 15.5 milyon Dolar gibi rekor bir parayı kaptı. Avukat Matthew Coyte’nin de adı böylece hukuk piyasasında ünlenmiş oldu, ancak Stephen’da parayı harcayacak mecal kalmamış görünüyordu.

1548060cookie-checkİki yıl hücrede unutulan adama rekor tazminat!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.