Saldırgan izlediği haberlerden gaza gelmiş

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruklu saldırıda bulunan, Osman Sarıgün, “daha önce izlediği haberler sebebiyle CHP liderine saldırdığını” söyledi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre Kılıçdaroğlu’na Çubuk Başsavcılığı, ‘kasten yaralama, kamu görevlisine hakaret, mala zarar verme, suç işlemeye tahrik’ suçlarından soruşturma başlattı.

Kılıçdaroğlu’nun sığındığı ev için “Yakın” diye bağırdığı görüntülere yansıyan Fatma Başaran’ın da aralarında olduğu dokuz kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden 3’ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilen 5 kişi ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sarıgün’ün gözaltı süresi de uzatıldı.

‘Şehit Kırıkcı ile bir bağım yok’

Sarıgün ifadesinde şunları anlattı, “Şehit Yener Kırıkcı ile bir bağı olmadığını” söyledi ve “Ben Akkuzulu Mahallesi’ne vardığımda cenaze namazı kılınmıştı. Kılıçdaroğlu’na doğru yüksek sesle ‘Yuh’ diyerek bağırmaya başladım. Ben bağırırken yanımda bulunan H.Ç, D.K. ve A.O.’ da bağırmaya başladı. Top arabasının arkasına doğru yaklaştık. Protestolar ve Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak yapılan yuhalamalar ve PKK destekçisi olduğuna dair yapılan söylemler beni etkiledi. Ve kalabalıkta Kılıçdaroğlu’nu karşımda görünce sinirlerime hâkim olmayarak, sadece bir kez yumruk attım. Sonra kalabalık beni uzaklaştırdı.” dedi.

Sarıgün ayrıca, “Beni yönlendiren olmadı, sadece kalabalık esnasında arkamda seslenen ‘Adam sana vuruyor, sen neden duruyorsun’ diyen adam yumruk atmamda etkili oldu. Fakat arkamda kim seslendi ben bilmiyorum. Arkamda çok sayıda şahıs vardı. Kemal Kılıçdaroğlu’na şahsi bir husumetim yoktur. Kalabalık esnasında kendimi kaybettim ve daha öncesinde izlediğim haberler nedeniyle de saldırıda bulundum.” ifadelerini kullandı.

2292080cookie-checkSaldırgan izlediği haberlerden gaza gelmiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.