Kilisede göbek dansı ve darbuka dersi

Her pazar Angel’daki Angel’de St. Marks Kilisesi’nde göbek dansından darbukaya uzanan kültür dersleri veren Solak, farklı kültürlerden biraraya gelen öğrencilerinin eğlenerek öğrenmekten çok memrnun olduklarını söyledi.


Solak, kilisenin mistik ortamının da kültürel alışverişe olumlu bir katkıda bulunduğunu vurgulayarak, “Kursiyerler arasında kurulan dostluk ortamı, kurslardan sonra yine aynı kilisenin tesislerinde devam etmekte ve kursiyerlemizin evlerinden getirmiş olduğu yiyecekler ile evrensel bir ziyafet haline dönüşmektedir. Hindusundan, Yahudisine, İngilizinden İspanyoluna kadar farklı kültürden üyelerin katılımı, müziğin bir kez daha ne kadar evrensel bir dil olduğunu tekrar kanıtlamaktadır” dedi.
 
Caravansary çatısındaki öğretmenlerin herbirinin konservatuar mezunu profesyoneller olduğunu belirten Solak, “Kurslarda darbuka, ney ve def gibi müzik enstrümanları öğretilmekte ayrıca profesyonel dansöz eşliğinde dans da öğretilmektedir. Karma guruplarımızın yanısıra, yalnızca bayanların katıldığı sufizm, def, ney ve batının büyük ilgi gösterdiği göbek dansı eğitiminin verildiği guruplarımız da mevcuttur. Katılım için rezervason yapmak gerekmiyor. Müzik enstrümanları kursun bir parçası olarak temin edilmektedir” diye konuştu. 


Solak, öğrencilerin dönem sonunda Londra’daki çeşitli festivallere katılarak öğrendiklerini pratik yaşama geçireceklerini vurgulayarak, “Bu yılki faaliyetlerimiz arasında, heryıl Haziran ayında Londra’nın sanat merkezi sayılan Southbank’taki ‘Rhtym Sticks’de’ gurup halinde doğu felsefesini ve müziğini tanıtacağız” diye konuştu…


Karma guruplarımızın yanısıra, yalnızca bayanların katıldığı sufizm, def, ney ve batının büyük ilgi gösterdiği göbek dansı eğitiminin verildiği guruplarımız da mevcuttur. Talep olduğu taktirde, birebir derslerde alma imkanınız var.


DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN: www.caravanşary.org/workshops ya da email info@caravanşary.org ve 0794 44 89527

786380cookie-checkKilisede göbek dansı ve darbuka dersi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.