KISA KISA HOLLANDA…

Hollanda birlikleri eve dönüyor…

Hollanda Irak’a gönderdiği askerleri Pazartesi günügeri çekmeye başladı. 150 asker eve geri döndü. Hollanda’ın güney Irak’ta konuşlandırılmış mevcut  asker sayısı 1,400. 

Hollanda birliklerinin tamamının en geç Nisan ayı ortalarında eve geri dönmesi planlanıyor. Bu birliklerin yerini İngiliz birlikler dolduracak.

Çalışan kadınların sayısı artıyor…

OECD’ye göre Hollanda’da çalışan kadınların sayısı son birkaç yıldır gittikçe artıyor.

Çalışan kadın sayısının 1990’larda  yüzde 50, 2003’te yüzde 65 oranında artması, kadın çalıştırma alanında Hollanda’nın sanayileşmiş ilk üç ülke arasına girmesini sağladı.

Son on yılın en düşük kira artışı…

İskan Bakanı Sybilla Decker bu sene kira artışlarının yüzde 1.8 oranında olacağını açıkladı.

Ortalama artış 1995’den beri yüzde 2.5’in altına düşmemişti, bu da bu yılki artış oranının son on yılın en düşük oranı olduğunu gösteriyor.

Kiralar geçen sene yüzde 2.9, bir önceki sene ise yüzde 3.1 idi. Bakan Decker bu sene için maksimum artış oranını yüzde 2.7 olarak belirledi ancak şu andaki kiracıların kira artışı sadece yüzde 1.6 olabilecek.

Hollandalılar Milletvekili Wilders’la hemfikir…
Hollanda vatanadaşlarının çoğu Milletvekili Geert Wilders tarafından sunulan ‘bağımsızlık deklarasyonu’nun ya bütününü ya da büyük bir kısmını onaylıyor.

Maurice de Hond tarafından yapılan bir araştırmaya göre Hollanda vatandaşlarının yüzde 65’i şu anda yaşadıkları sorunların geçmiş yıllardaki hükümetlerin tutumlarından kaynaklandığını düşünüyor.

Wilders özellikle popülist LPF, Liberal VVD ve Hristiyan Demokrat CDA taraftarlarından destek buluyor.

1101270cookie-checkKISA KISA HOLLANDA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.