Kitap kurtları Kaş’a…

7’nci Kaş Kitap Şenliği’nin ana programı şöyle:  

22. Ekim Pazartesi- (1-Gün):
Saat: 14:00: Çocuk Vakfı üyesi çocuk kitabı çizerlerinin çalışmalarından oluşan “Masalımı Yazar mısın?”  başlıklı sergi,  Çerçiler Atatürk İlköğretim Okulu’nda açılacak. Çocukların yaratıcılığını geliştirmeyi amaçlayan sergi süresince, aynı zamanda projenin yaratıcısı  olan çocuk kitapları  illüstratörü  Sibel Demirtaş ve ressam Füsun İyicik’in rehberliğinde uygulamalar yapılacak. Sergideki çalışmalardan birini seçerek masal yazacak olan  öğrencilerin tümüne kitap armağan edilirken, ilk kez Kaş Kitap Şenliği’nde oluşturulacak jürinin seçtiği masalların Çocuk Vakfı’nca kitap haline getirilerek yayınlanması amaçlanıyor. 

Saat: 16:00:  Kaş Belediyesi Toplantı Salonunda Kitap standları  açılışı.

Saat: 17:00: Orman Çay Bahçesi’nde konuk yazar ve sanatçıların okurlarla  bir araya geleceği çaylı sohbet buluşması.

23. Ekim Salı- (2-Gün):
Saat: 10:00: Bilgi Üniversitesi ÖÜ ve Nesin Vakfı Yöneticisi Prof. Ali Nesin, Yazar Mavisel Yener, Karikatürist Ressam  Ferit Avcı ve Tiyatro sanatçısı Ali Uşaklıgil’in katılacağı, Kınık ve Yeşilköy  İlköğretim Okullarını kapsayan okul gezisi için Belediye önünden hareket. Gezide, Prof. Ali Nesin’in matematik,  Mavisel Yener’in edebiyat ve Ferit Avcı’nın uygulamalı karikatür söyleşilerinin yanı sıra tiyatro sanatçısı Ali Uşaklıgil’in Karagöz- Hacivat gösterisi de çocuklarla buluşacak.

Saat: 14:00: Şair ve Çocuk Kitapları Yazarı Mevlana İdris’in “Hayal Dükkanı”  başlıklı çalışmasından oluşturduğu aynı adlı serginin açılışı. Sergide çocukların hayal kurma dürtülerini kışkırtan yüzden fazla çalışma bulunurken, sergiyi gezen çocukların da hayalleriyle sergiye katkıda bulunmaları amaçlanıyor.
Yer: Kasaba PİO

Saat: 16:00: Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, Kanal- B Televizyonu Dış Haberler Editörü ve Bekleme Odası Programı Yapımcısı  Gürbüz Evren’in yapacağı “Küreselleşme sürecinde Türkiye’ye dayatmalar.”  başlıklı söyleşi. Gürbüz Evren, söyleşisi çerçevesinde küreselleşme sürecinde ‘siyasal İslam’ın Türkiye’de iktidara gelişi, Kürtçülük tehdidi ve Ermeni soykırımı iddialarının Türkiye’ye maliyeti’ gibi başlılarla oldukça kapsamlı bir değerlendirme yapacak.
Yer: Belediye Toplantı Salonu

Saat: 17:30: Tiyatro sanatçısı Ali Uşaklıgil ve ekibinin hazırladığı geleneksel seyirlik oyunlarımızdan Ortaoyunu  ve Çizgi Film gösterimi.  Çocuk Kitapları yazar- çizerleri Ülkü Ovat ve Ümit Öğmel’in ‘Mevsimler’ başlıklı dört kitaptan oluşan çalışmalarının metinleri temel alınarak Özel Şişli Terakki Anaokulu 6 yaş grubu öğrencileri tarafından hazırlanan aynı adlı çizgi film. 55 Anaokulu öğrencisi tarafından hazırlanan çizgi filmde 6 yaşındaki çocukların gözünden dünyamız  ve çevre sorunları çarpıcı ve duygulu bir anlatımla yansıtılıyor.  
Yer: Cumhuriyet Meydanı

24. Ekim Çarşamba- (3- Gün):
Saat: 10:00: Yazar Mavisel Yener, Karikatürist Ressam Ferit Avcı,  Şair Yazar Mevlana İdris, Çocuk Kitapları yazar- çizerleri Ülkü Ovat, Ümit Öğmel ve Şair Yazar Hüseyin Yurttaş’ın katılacağı, Kalkan ve Sarıbelen İlköğretim Okullarını kapsayan okul gezisi için Belediye önünden hareket.

Saat: 16:00: Akdeniz Üniversitesi Rektörlük Danışmanı Prof. Dr. Çetin Yetkin’in vereceği
“ Bir Karşıdevrim Anayasası olarak Yeni Anayasa Taslağı ” başlıklı konferans. Karşıdevrim, Türk Direniş ve Devrimleri, Türkiye’de Askeri Darbeler ve Amerika ve  SCF Olayı gibi başvuru kaynağı niteliğinde çok sayıda  kitaba imza atan Kamu Hukuku Profesörü Çetin Yetkin, Yeni Anaya Taslağının bilinmeyen yönlerini  sorguluyor.
Yer: Belediye Toplantı Salonu

Saat: 18: 00: Prof. Yalçın Küçük’ün vereceği “Küreselleşme Türkiye’yi Parçalıyor mu?” başlıklı Konferans. Yakın Türkiye tarihinin en çarpıcı analizlerini yapan ve fikirleriyle her zaman tartışılan bir aydın olan Yalçın Küçük, küreselleşmeden yola çıkarak, her zamanki zihin açıcı tespitleriyle Türkiye’nin içinde bulunduğu toplumsal ve siyasi yapıyı analiz ediyor.
Yer:  Belediye Toplantı Salonu

25. Ekim Perşembe- 4-Gün
Saat: 10:00: Yazar Mavisel Yener, Karikatürist Ressam Ferit Avcı, Şair Yazar  Mevlana İdris, Eğitimci- Yazar Savaş Ünlü, Çocuk Kitapları yazar- çizerleri Ülkü Ovat, Ümit Öğmel ve Şair Yazar Hüseyin Yurttaş’ın  katılacağı, Kasaba PİO ve Sütleğen PİO’nu kapsayan okul gezisi için Belediye önünden hareket.

Saat: 16:00: Yazar Üner Beköz’ün “Çevrenin bir parçası olarak insan- Dünyanın kutsal intiharı.”  başlıklı söyleşisi. Sualtı ve çevre konularında uzman olan Üner Beköz, sıra dışı çevre yorumlarıyla biliniyor.
Yer: Belediye Toplantı Salonu

Saat: 18:00: Şair Yazar Abdülkadir Budak ve Müslüm Çelik’in birlikte sunacağı Şiir Dinletisi.
Yer: Sunset Kafe Restaurant ( Eski Sante Bar)

26. Ekim Cuma- (5-Gün):
Saat: 16:00: Araştırmacı Yazar Tayfun Er ve Yönetmen Yaşar  Taşkın Koç’un birlikte yapacağı “Medyanın Kitapla İmtihanı: Erguvaniler Örneği”  başlıklı söyleşi. Kanal24 Televizyonunda hazırlayıp sunduğu “ Keşke Olmasaydı”  başlıklı belgesel haber programıyla yakın tarihimize farklı bir bakış açısı getiren Yaşar Taşkın Koç ve ‘Erguvaniler- Türkiye’de iktidar doğanlar’ adlı kitabıyla toplumbilim literatürüne ‘Erguvaniler’ kavramını kazandıran Tayfun Er, iktidar-kast ilişkisinden yola çıkarak verili medya ortamında kitabın ve yazarın izini sürüyor.
Yer: Belediye Toplantı Salonu

Saat: 20:30: Yönetmen Yaşar Taşkın Koç’un hazırladığı  “Keşke Olmasaydı- Deniz Gezmiş ” adlı 45 dakikalık belgesel gösterimi. Belgeselde, dramatik biçimde idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ‘keşke olmasaydı’ dedirten yargılanma ve idam süreci, olayın  tanıkları ve yetkililerin gözünden  aktarılıyor.
Yer: Can Mocamp

27. Ekim Cumartesi- (6- Gün):

Saat: 15:00: Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarihçi Kudret Emiroğlu ve Antropolog Doç. Dr. Suavi Aydın’ın birlikte yapacakları “ Küreselleşme, medeniyet ve kültür.” başlıklı söyleşi. Türkiye’nin ilk antropoloji sözlüğünün de yazarları olan Kudret Emiroğlu ve Suavi Aydın’ın, tarih, sosyal antropoloji ve etimoloji gibi konularda ortak çalışmaları bulunuyor. Kent tarihi ve kültürüne ilişkin yayınladıkları nitelikli kitapların yanı sıra, “Kebikeç” adıyla altı ayda bir çıkan zengin içerikli dergiyle de insan bilimlerine olan katkılarını sürdürüyorlar. 
Yer: Belediye Toplantı Salonu

Saat: 17:30: Eski Antalya İl Kültür Müdürü Musa Seyirci’nin “Batı Akdeniz Yörükleri” ve Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı Öznur Tanal’ın “ Gelenekleri ve Gündelik Yaşamlarıyla Akdeniz Tahtacıları” başlıklı söyleşileri. Yörükler, Abdal Musa,  Tahtacılar ve bölgenin kültürel dokusuna ilişkin yazdığı kitaplarla Akdeniz bölgesi kültürüne önemli katkıları bulunan Musa Seyirci ve bölgede yaptığı alan araştırmalarıyla zamana direnen folklorik zenginlikleri kayıt altına alarak geleceğe aktaran Folklor  Araştırmacısı  Öznur Tanal’ın söyleşilerinde Akdeniz coğrafyası insana bürünüyor.
Yer: Libera Kitabevi – Uzun Çarşı

28. Ekim Pazar- (7-Gün):

Saat: 15:30: Gazeteci Gürkan Hacır’ın vereceği “Bab-ı Ali’den, İkitelliye Türk medyasında gazeteci refleksi.” başlıklı söyleşi. SKYTÜRK Televizyonunda Yalçın Küçük’le yaptıkları ‘Kalemler ve Kılıçlar’ programıyla önemli konuları cesurca dile getiren Gürkan Hacır, Efe Başvekil ve Refleks adlı kitaplarıyla medyadan siyasete Türkiye’nin yakın tarihine gazeteci refleksiyle uzanıyor.
Yer: Belediye Toplantı Salonu

Saat: 18:00: Avrasya Televizyonu (ART) Gündem Özel Programı yapımcısı Gazeteci Nuriye Atabey’in “Yaygınlaştırılmış Medya Kime Hizmet Ediyor?” başlıklı söyleşisi. Türk medyasının yaşadığı ‘derin’ dönüşümü çarpıcı deneyimleriyle aktaran Gazeteci Nuriye Atabey, Türkiye’de alternatif ve toplumsal sorumluluk taşıyan bir medyanın varlığını sorguluyor.
Yer: Belediye Toplantı Salonu

29. Ekim Pazartesi- (8-Gün):
Saat: 17:00: TRT Televizyonu Sınırlar Arasında Programı yapımcı ve sunucusu Gazeteci Banu Avar’ın  “ Hangi Avrupa?”  başlıklı söyleşisi. Avrupa Birliği üyesi ülkelerde yaptığı araştırma programlarıyla Avrupa’nın birden farklı yüzü olduğunu belgeleyen Banu Avar, Türkiye’nin AB macerasını ve  AB’nin Türkiye’ye bakışını farklı bir gözlemle aktarıyor.

Bilgi için: Yusuf Yavuz: 0242 836 22 24- 0535 672 37 53
e-posta: [email protected] 


 

1159770cookie-checkKitap kurtları Kaş’a…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.