Kitap ve Kültür Günleri başladı

“OKUMA ALIŞKANLIĞI ERİYOR”

Day-Mer Kültür ve Sanat Komisyonu yaptığı açıklamada “5. düzenlediğimiz Kitap ve Kültür Günleri’nde edebiyatın ve sanatın halkların ve emekçilerin ortak yaşamındaki önemine bir kez daha vurgulamak istedik” denilerek şöyle devam etti:

“Etkinliklerimizi de bunu göstererek belirledik. Her bir etkinliğimize yerli aydın ve sanatçı kesimden kültür emekçilerini katmaya çalıştık. Edebiyat, sinema, fotoğraf ve şiir etkinliklerinde göreceğiz ki hangi dinden ve ulustan olursak olalım bizi birleştiren ezilenden yana olmamız ve mücadelemizin de ortak olmasıdır. Okuma alışkanlığının görsel medya karşısında giderek eridiği bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu kapsamlı etkinlikle, 7’den 70’e herkese hitap edecek olan kitapları ekinlik boyunca kitap standlarında bulabilirsiniz. Etkinliklerimizde buluşma dileğiyle…”

İLK ETKİNLİK: ÇOCUK OYUNU

Day-mer Çocuk ekibinin hazırladığı “Şikayetçi Nine” tiyatro gösterisi 14 Şubat cumartesi günü, etkinliklerin yapıldığı “22 Moorefield Road,Tottenham, Haringey N17 6PY” adresindeki Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde gerçekleşti.

Rahime Simpson’un derleyip yönettiği oyuna 100’e yakın çocuk katıldı…

Ayrıca “Dolapta Kim Var” başlıklı çocuklara yönelik okuma tiyatrosu da çocuklara hoşca vakit geçirtti. Ayşe Nurdoğan, Fatma Binboğa ve Rahime Simpson’un kitap okuyarak çocukları öykü dünyasının içine çektiği etkinliğin sonunda, küçük eller büyük alkışlarla teşekkür etmeyi unutmadı.

BİZİM ŞAİRLERİN ŞİİRLERİ

Kitap ve Kültür Günleri kapsamında cUmartesi akşamı da Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde Şiire Yolculuk gecesi yapıldı.

Toplum üyesi şairlerden Fuat Ataş, Kamil Küpeli ve Musa Pekin’in şiirleri Ayşe Nurdoğan, Fatma Binboğa, Rahime Simpson ve Solmaz Üre tarafından seslendirildi.
Onur Çabuk ve Bülent Demirci’nin canlı müzikle eşlik ettiği etkinliği 200’e yakın sanatsever izledi.

DİĞER ETKİNLİKLER

19 Şubat Perşembe saat 19.00: Film Gösterisi…

Still the Enemy Within (Hâlâ İçerideki Düşman) 1984-85 Britanya Maden İşçileri Grevi’ni konu ediyor.

20 Şubat Cuma saat 17.00: Fotoğraf Sergisi…

DAY MER Fotoğraf Topluluğu “Densiz”in Fotoğraf Sergisi yer alıyor. Bozo Boyunsuz’un fotoğrafları Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde görülebilecek. Aynı gün akşamı saat 19’da fotoğraf sanatçısı George Georgiou ile Söyleşi izlenebilecek. Georgiou, Doğu Avrupa ve Türkiye’de yaşayarak fotoğraflar çekti.

21 Şubat Cumartesi saat 17.00: Edebiyat söyleşisi…

Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde Oya Baydar ve Dr. Aminul Hoque ile “Ortak Yaşamda Edebiyatın Yeri” söyleşi düzenlenecek.

22 Şubat Pazar saat 15.30: Kısa Film Gösterisi…

Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde Suat Eroğlu’nun Fıtrat ve Rosa Şevin’in Su Kesesi gösterilecek.

22 Şubat 2015, Saat 17.00: Sinema söyleşisi…

Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde Mike Simons ve Mizgin Müjde ile “Toplumsal Mücadelede Sinemanın Rolü” başlıklı söyleşi izlenebilecek.

Daha fazla bilginin 020 7275 8440 ya da [email protected]’dan alınabileceği belirtildi.

853430cookie-checkKitap ve Kültür Günleri başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.