KKTC heyeti Kanser Vakfı’nı ziyaret etti

Heyet ayrıca Londra Türk Dili ve Kültürü Okullarında görev yapacak öğretmenlerle, eğitim yılı başlangıcı öncesinde bir araya geldi.


İlk olarak Gönül Salih başkalığındaki Londra Kanser Araştırmaları Vakfı’nı ziyaret eden Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) milletvekilleri Kadri Fellahoğlu, Ahmet Barçın ve Teberrüken Uluçay’dan oluşan Meclis heyeti, burada vakfın çalışmaları hakkında bilgili aldı.


Belediye Meclis Üyesi ve hükümetin Çevre Komitesi Üyesi Brian Haley’in de Vakfı aynı saatlerde ziyaret etmesi, İngiliz ve Kıbrıslı Türk siyasilerin farklı ancak yine de insana dair bir konuda genelde sağlık, özelde kanser ve kanserle mücadele konusunda görüş alışverişinde bulunmasına ortam yarattı.


Meclis heyeti, Vakfın taleplerine duyarlı olduklarını ve her anlamda gereken desteğin verileceğini belirtildi.


250 üyesi olan Kanser Araştırmaları Vakfı, kendilerini ziyaret edenleri başta olmak üzere, tüm siyasileri Şubat ayında Kuzey Kıbrıs’ta ikincisi yapılacak “Orkide Yürüyüşü”ne davet etti.


Daveti kabul eden heyet, ziyaretin anısına Meclis plaketini Vakıf Başkanı Gönül Salih’e verdi.


Meclis heyeti daha sonra Londra Türk Dili ve Kültürü Okullarında iki yıl süreyle görev yapmak üzere İngiltere’ye gelen öğretmenlerin, yeni öğretim yılının açılması nedeniyle düzenlenen ilk eğitim toplantısına katılarak öğretmenlerle bir süre sohbet etti.


Heyet, toplantıda öğretmenlerin karşılaştığı sorunlar hakkında bilgi aldı.


Meclis heyetinin Cuma sabahı adaya dönmesi bekleniyor.

804830cookie-checkKKTC heyeti Kanser Vakfı’nı ziyaret etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.