KKTC temsilcileri ‘şirket direktörüymüş’

İtalya’nın Lefkoşa Büyükelçiliği’nin yaptığı açıklama, KKTC Temsilciliklerinin ‘şirket’ olarak yönetildiğini ortaya koydu.


İtalya’nın Lefkoşa Büyükelçiliği, Roma’da KKTC Temsilciliği açıldığı yönündeki haberler üzerine yaptığı açıklamada, KKTC’nin temsilciliğinin bulunmadığını ve söz konusu yerin ‘ticari şirket’ olarak kayıtlarda yer aldığını ve KKTC Temsilcisi’nin de ‘şirket direktörü’ olarak kayıtlarda yer aldığını  belirtti.


Açıklamada, sö konusu şirketin Roma Ticaret Odası’na bağlı ‘TRNC Roma Office’ adı altında faaliyet yürüttüğü ve KKTC’yi temsil yetkisinin bulunmadığı belirtilirken, İtalya’nın, diğer AB üyesi devletler gibi Kıbrıs’ta sadece ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanıdığı vurgulandı.


DİLEK YANIK ‘ŞİRKET DİREKTÖRÜ’


KKTC’nin Londra Büyükelçiliği’nin de aynı şekilde şirket olarak kayıtlı olduğu ve temsilci konumundaki Dilek Yanık’ın da ‘şirket direktörü’ olarak görev yaptığı iddia edildi. 1996 yılında Londra’da resmi olarak hizmete başlayan ve yaklaşık 13 yıldır ‘KKTC Londra Temsilciliği’ olarak diplomatik faaliyetler yürüten kurumun, İngiliz makamlarında ‘TRNC London Office’ olarak kaydı bulunduğu, temsilciliğe ait diplomatik plakalı aracın da Türkiye Büyükelçiliği üzerine kayıtlı olduğu belirtildi.


DİPLOMATLAR ‘İŞÇİ’ STATÜSÜNDE


KKTC’den Londra’ya gönderilen diplomatların, ‘TRNC London Office’ şirketinde işçi olarak göründükleri ve bu şekilde çalışma izni aldıkları belirtildi.


KKTC Londra Temsilciliği’nin İnternet sitesinde “KKTC Londra Temsilciliği’nin oluşum süreci, 1963-64 yılları arasında Kıbrıs Türk Cemaat Bürosu’nun Darbyl Street, Soho, Londra adresinde faaliyete geçmesi ile başlamıştır. 1975 yılında Kıbrıs Türk Federe Devleti’nin kurulmasıyla birlikte, Cemaat Bürosu, Great Marlborough Street, Trafalgar, Londra adresine taşınarak, Kıbrıs Türk Federe Devleti Temsilciliği olarak faaliyet göstermeye başlamıştır. 1983 yılında KKTC’nin ilan edilmesi ardından Temsilciliğimiz, KKTC Londra Temsilciliği olan şimdiki ismini almıştır. KKTC Londra Temsilciliği, 1996 yılı itibarı ile 29 Bedford Square, Londra adresinde temsiliyet görevini yürütmektedir” şeklinde ifade ediliyor.
KKTC Londra Temsilciliği’nde 1963 yılından bu yana görev yapan Temsilciler arasında Ahmet Gazioğlu (1964-1966), Necati Sayer (1971-1975), Faik Müftüzade (1975-1988), Tansel Fikri (1988-1992), Reşat Çağlar (1992-1996), Hakkı Müftüzade (1996-2001), Namık Korhan (2001-2006), Yonca Şenyiğit (2005-2007) ve son olarak Dilek Yavuz Yanık (2007) yer alıyor.

808520cookie-checkKKTC temsilcileri ‘şirket direktörüymüş’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.