KKTC turizmi Güney’i korkuttu

ALİTHİA ve diğer gazetelere göre, konu dünkü Rum Meclisi Ticaret Komitesi’nde ele alındı.
 Habere göre, KOT Başkanı Fotis Fotiu yaptığı konuşmada, KKTC’ye yönelik turizmin artması ve buna bağlı olarak ortaya çıkan rekabetten bahsederek sorunun, Rum hükümeti adına uzmanlarca hazırlanan stratejik planının hayata  geçirilmesiyle çözümleneceğini belirtti.


Komite Başkanı Leftheris Hristoforu ise, “işgal altındaki topraklarındaki” inşaat faaliyetleri ve Rum malları üzerindeki turistik kalkınmayı takip edecek bir alt komite kurulmasını önerdi.
 Gazete, KKTC’ye yönelik turizmin yüzde 50  ayrıca Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye geçen turist sayısının ise yüzde 12 arttığını yazdı.


PASİKSE Başkanı Haris Loizidis ise, Avrupa’dan KKTC’ye yönelik turizmin önemli derecede arttığını belirterek, Rum Yönetimi’nin “özgür bölgelerde ve işgal altındaki topraklarda” ortak tur paketleri hazırlamayı arzulayan turizm acenteleriyle ilgili olarak gerçek siyasetinin ne olduğunu sordu.


Aynı paralellikte konuşma yapan PASIKSE Genel Müdürü, Zaharias Yoannidis ise son bir yılda “işgal altındaki topraklarda” yabancı sermayeli turistik tesisler inşa edildiğini ve yatak sayısının arttığını söyledi.


Öte yandan FİLELEFTHEROS, turizm sektörü ile konuya taraf olanların toplantıda “işgal altındaki topraklardaki” 11 bin yatağın 10 bininin Rumlar’a ait olduğu, 11 bin yatağın yabancı sermayenin katkısıyla 27 bine çıkacağı “işgal altındaki toprakları” ziyaret eden turistlerin büyük bir çoğunluğunun Türkiye’den değil Avrupa’dan olduğu, her hafta yaklaşık 2 bin turistin “özgür bölgelerden, işgal altındaki topraklara” gitmesi gibi konuları ele aldıklarını yazdı.

679740cookie-checkKKTC turizmi Güney’i korkuttu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.