KKTC turizmine yine taş kondu

Aura Turizm Şirketi’nden bir yetkili, 2005 yaz sezonu için tasarladıkları ”1 Hafta Türkiye+1 Hafta Kuzey Kıbrıs” temalı paket turun tanıtımı için bir kokteyl vermeyi planladıklarını belirterek, ”10-20 Mayıs arasında Kuzey Kıbrıs yönünün tanıtımı için 40 kişilik bir bilgilendirme grubu Ada’ya götürülmüş, 5 ayrı basın organında bu konuya ilişkin reklam ve makalelerin yazılması sağlanmıştır” dedi.


St. Petersburg’daki basın mensuplarına, tur operatörleri ve acentalara programın tanıtımıyla ilgili düzenlenecek kokteyl için davetiye dağıtıldığını belirten yetkili, şunları kaydetti:


”Ancak bu işlemin hemen akabinde, ard arda St. Petersburg’daki ortaklarımızdan telefon gelmeye başladı. Ortaklarımız, Güney Kıbrıs Kesimi’nın St. Petersburg’daki konsolosluğu ve kent turizm komitesi tarafından çok büyük baskı gördüklerini, konsolosluktaki akreditasyonlarının ve turizm lisanslarının, resmen tanınmamış bir yolun tanıtımına iştirak, yardım ve yataklık etme sebebiyle iptal edileceğini söylediler. Ayrıca iştirakçi firma temsilcileri hakkında kanuni kovuşturma başlatılacağına dair tehditde de bulunulmuş.”


Yetkili, bugün Grand Europe Otel’de yapmayı planladıkları kokteylin iptal edildiğine dair bir yazının önceki gün ellerine ulaştığını belirterek, ”Tanıtma ve kokteylin Dışişleri Bakanlığı St. Petersburg temsilciliği ve şehir turizm komitesinden gelen talimatla iptal edildiği tarafımıza bildirilmiştir” dedi.


Yetkili, KKTC Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Başer ve iki danışmanının Rusya’ya geldiğini ve bugünkü sunuma katılacağını söyledi. Güney Kıbrıs’ın baskıları nedeniyle toplantının yapılamama ya da her an ertelenmesi olasılığı bulunuyor.


Tanıtım toplantısına Başer’in de katılmasının beklenmesi Kıbrıslı Rumların sert tepkisini çekerken, söz konusu çekişme, diplomatik bir bunalıma dönüştü.


St. Petersburg’daki Güney Kıbrıs Başkonsolosluğu, sunumu engellemek amacıyla Rusya Dışişleri Bakanlığı’na nota verdi.

680320cookie-checkKKTC turizmine yine taş kondu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.