‘KKTC ziyareti tanınma anlamındadır’

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la birlikte Siirtliler Gecesi’ne katıldı. 


Burada konuşan Erdoğan, Kıbrıs meselesine değindi. Erdoğan, KKTC üzerinde izolasyonun kısmen devam ettiğini kaydederek, ”Ama KKTC üzerinde farklı bir siyasi baskı uygulamaya kimsenin yüzü yok. ABD Kongresi heyeti üyeleri KKTC’yi ziyaret ettiler, siyaseten bunun adı ‘ben seni tanıyorum’ demektir. Tanımadığınız yere gitmezsiniz. Bundan sonra da bu süreç böyle devam edecektir” diye konuştu. 


Siirtliler’in Siirt’e üniversite istediğini anlatan Erdoğan, üniversiteden önce altyapının hazırlanması gerektiğini söyledi. Erdoğan, 15 üniversite kurulmasını öngören yasayı çıkaracaklarını belirterek, yasama ve yürütme olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını anlattı. Erdoğan, ”Bundan sonra bunu engellemek isteyenler olursa, bunun hesabını da millet olarak siz soracaksınız. Öğretim üyesi yetiştirmek başbakanın görevi değil ki YÖK’ün görevi… yetiştir öyleyse” dedi.


Erdoğan, şöyle devam etti: 


”Bizi ideolojik yaklaşımlarla suçlayanlar, asıl ideolojik yaklaşım içerisindedirler. Bunu da açıkça söylemek zorundayız. Türkiye’de bugün Öğretim üyesi olmak isteyip de olamayan nice gençlerimiz var. Bir üniversiteden 83 tane araştırma görevlisinin işine, ideolojik nedenlerle son verildi. Bununla ilgili TBMM’de araştırma komisyonu kuracağız.”

1021450cookie-check‘KKTC ziyareti tanınma anlamındadır’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.