KKTC’de Erenköy direnişinin 43. yıl dönümü

Erenköy direnişinin 43. yıl dönümü ve bu direnişte hayatını kaybedenler bugün törenle anıldı. Erenköy Şehitliğinde sabah saatlerinde başlayan törene, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Eröz, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Müsteşarı İbrahim Yağlı ile çok sayıda şehit yakını katıldı.


Cumhurbaşkanı Talat, şehitliğe çelenk koyulması ve saygı duruşundan sonra yaptığı konuşmada, Erenköy direnişinin sadece cesaret ve kahramanlık olarak algılanmaması gerektiğini, aynı zamanda Kıbrıs sorununun 1974’te başlamadığının kanıtı olduğunu söyledi.


Talat, bu direnişin önemli yanlarından birinin de Türkiye’nin her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu göstermesi olduğunu da vurguladı.


KKTC Cumhurbaşkanı Talat, “büyük bir mücadele örneği” diye nitelediği Erenköy direnişinin geleceğe güvenle bakmalarını sağladığını da kaydederek, “Kendimiz için daha güzel günler yaratma çabası içinde olmalıyız. Daha iyi ekonomi ve demokrasi için çalışmalıyız” dedi.


Dünyanın gıpta edeceği, Rumların da müzakere masasında gerçek anlamda pazarlık edeceği bir ekonomik ve sosyal seviyeye ulaşma çabasının sürdürülmesinin gerekliliğine dikkati çeken Talat, barış masasında ellerinin güçlü olması için bunların şart olduğunu vurguladı.


Talat, toprağa düşen şehitlerin verdiği güçle bunların başarılabileceğini ve geleceğe güvenle yürüneceğini de sözlerine ekledi.


ERENKÖY’E 744 KİŞİ KARAYOLUYLA GİTTİ


Törenin ardından Erenköy şehitliği ve müzesi gezildi, daha sonraysa Cumhurbaşkanı Talat, Erenköy Bölüğü Erbaş ve Er Sosyal Tesislerinin açılışını yaptı.


Anma törenine katılmak isteyen ve bu amaçla Erenköy Mücahitler Cemiyetine kayıt yaptıran 744 kişi, Erenköy’e bu sabah saatlerinde kara yoluyla ulaştı. Cumhurbaşkanı ve diğer üst düzey protokol helikopterle, basın mensuplarıysa Gemikonağından kalkan gemiyle Erenköy’e gitti.


KKTC toprağı olmasına rağmen, kara bağlantısı olmayan Erenköy, Adanın kuzeybatısında bulunuyor. Üç yanı Güney Kıbrıs topraklarıyla çevrili olan Erenköy’e normalde ulaşım deniz yoluyla sağlanıyor.


FOTOĞRAF: KKTC Girne’de Barış Parkı

702170cookie-checkKKTC’de Erenköy direnişinin 43. yıl dönümü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.