KKTC’de ‘Köleliğe Son Kampanyası’

TAK’ın aktardığına göre; insan trafiği, insan kaçakçılığı ve fuhuş gibi suçlar hakkında toplumda farkındalık yaratarak, bilinçlendirmek amacıyla başlatılan kampanya, 6 ay sürecek ve bu süre içinde çeşitli bilgilendirme aktiviteleri düzenlenecek.


Organizatörler, kampanyada düzenlenecek aktiviteleri anlatmak amacıyla bugün bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı, KAYAD Merkezi’nde bugün saat 10.30’da gerçekleştirildi.


MERAL AKINCI


Basın toplantısında ilk sözü alan KAYAD Başkanı Meral Akıcı, kampanyadaki amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.


Kampanyanın 6 ay devam edeceğine işaret eden Akıncı, bu süre içinde çeşitli bilgilendirme aktiviteleri düzenleyeceklerini ve kampanyanın hedefine ulaşabilmesi için 5 bölgede toplantılar yapacaklarını anlattı.


Amaçlarının toplumun her kesimine ulaşmak olduğuna dikkat çeken Akıncı, üç örgütün 1 ay önce “İnsan Hakları Ağı” oluşturduğunu da anımsatarak, bu kampanyanın da bu oluşumun ilk etkinliği olduğunu kaydetti.


Meral Akıncı, iki kâr amacı gütmeyen örgütle bir kâr amacı güden örgütün işbirliğinin de, bu modelin, tüm dünyada “çok çalışırlığını” ortaya koymuş olması nedeniyle tercih edildiğini sözlerine ekledi.


YÜCEL


Porologue Danışmanlık Merkezi Direktörü Mine Yücel de, konuşmasında, günümüzde yaygın bir suç olduğu bilinen “insan trafiği” konusunun, KKTC’de de çok yaygın olarak görüldüğüne dikkat çekerek, bunun yanında KKTC’de insan kaçakçılığı ve fuhuş suçlarının da görüldüğünü söyledi.


Bu konuda hızla artan suç oranlarının kampanyalarının güncelliğini ve gerekliliğini ortaya koyduğuna işaret eden Yücel, bu amaçla “Köleliğe Son” adı altında bir kampanya başlattıklarını kaydetti.


Kampanyaları için çeşitli posterler hazırladıklarını, bunları farklı yerle asıp dağıtarak insan trafiğinin köleliğe eşit olduğunun ve insan kaçakçılığının farklı bir kavram olduğunun vurgulanmaya çalışacağını ifade eden Yücel, insan trafiğinin insana karşı işlenen bir suç olduğunu, insan kaçakçılığının devlete karşı işlenen suçlar olduğunu topluma göstermek amacında olduklarını söyledi.


Kampanya süresince çeşitli yerlerde belgesel gösterimleri yapılacağını, www.koleligeson.com  ismiyle web sitesi oluşturacaklarını ve el ilanları da dağıtacaklarını anlatan Yücel, kampanyanın hedefleri hakkında da bilgi verdi.


Mine Yücel, “kampanyamızın hedefleri; içerik olarak insan trafiğinin ne olduğunun anlaşılması, aynı şekilde insan kaçakçılığının anlaşılması ve ülkede bu suçların var olduğunu göstermek. Kıbrıslı Türklerin bu suçlara bir yerde talep yaratarak bu suçların bir parçası haline geldiğini ve bu suçları gerçekleştirerek, bu suçlardan pay sağladığını belirtmek” dedi ve bu konuda çeşitli uluslararası anlaşmaların da var olduğunu belirtti.


İlgili yasaların Meclis’ten geçirilmesi için çaba gösterilmesi gerektiğine de işaret eden Yücel, konu hakkında halkın ve yasa koyucuların bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.


 

705700cookie-checkKKTC’de ‘Köleliğe Son Kampanyası’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.