KKTC’deki Üniversite Canterbury’de kampüs açtı

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, yaptığı açıklamada, İngiltere’de kampüs açma nedenlerini anlatırken, Avrupa Birliği’nin (AB) ilan ettiği “Avrupa Yüksek Öğretim Bölgesi” ve Bologna sürecini içinde yer almayı hedeflediklerini, İngiltere’deki yüksek öğretim kurumunun kendilerini kabulüyle kampüsün açıldığını ve İngiltere’de yüksek öğretimde bir adım attıklarını söyledi.

Öğrenci kabullerine başladıklarını ve özellikle şubat döneminde geniş kapsamlı öğretim programı sunacaklarını kaydeden Akpınar, Türkiye, İngiltere, Almanya ve Kıbrıs’tan öğrencileri bulunduğunu, şubat döneminde öğrenci sayısının 100’ün üzerine çıkmasını beklediklerini bildirdi.

Sayısal gelişimin kendileri için iyi olduğunu belirten Akpınar, hedeflerinin kampüsü 2013-2014 yıllarında 2500 öğrencinin öğrenim görebileceği bir altyapıya taşımak olduğunu söyledi.

Canterbury Kampüsünde şu anda İşletme, Enformasyon Teknolojileri ve Hukuk öğretimi verdiklerini anlatan Akpınar, sonraki yıllarda bölüm sayısının artacağını belirtti.

Kampüse kayıtların belli kriterleri bulunduğunu anlatan Akpınar, Girne’deki kampüse kayıt yaptıran öğrencilerin Canterbury’ye geçiş yapabileceğini, geçiş durumunda ücretlerin değişmediğini, ancak doğrudan İngiltere’de kayıt yaptıracak öğrenciler için ücretin 6 bin sterlin civarında olduğunu söyledi.

827840cookie-checkKKTC’deki Üniversite Canterbury’de kampüs açtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.