KKTC’li bakan memnun döndü

Londra’daki Dünya Turizm Fuarı’na katılan, KKTC’nin 26’ncı kuruluş yıldönümü resepsiyonunda hazır bulunarak bir konuşma yapan ve tur operatörleriyle çeşitli toplantılar gerçekleştiren Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Hamza Ersan Saner, adaya döndü.

Hamza Ersan Saner, dünyanın ikinci en büyük fuarı olan World Travel Market (Dünya Turizm Fuarı) çerçevesinde çok verimli bir çalışma yapıldığını, burada gerek tur operatörleriyle gerek fuara katılan sektör temsilcileriyle ve KKTC’nin tüm paydaşlarıyla yararlı toplantılar yaptıklarını dile getirdi.

Yaptıkları toplantılarda otelcilerden, çok iyi bir takım temaslarda bulunduklarını ve bazı anlaşmalar imzaladıklarını öğrendiklerini ifade eden Saner, bunun da KKTC turizmi için 2010 yılının 2009’dan daha iyi geçeceğinin göstergesi olduğunu dile getirdi.

Saner, KKTC’nin Türkiye’den sonra ikinci büyük pazarı olan İngiltere pazarının son 3 yıl içerisinde ciddi bir yükselişe geçtiğini belirterek, pazardaki artış payının devam edeceğini şimdiden görmekten dolayı memnun olduklarını ifade etti. Saner, “Bence Dünya Turizm Fuarı, KKTC açısından gerçekten olumlu geçmiştir” dedi.

Saner, Eurozone (Avrupa Para Birliği) dışında olmasının KKTC’ye bir avantaj sağladığını kaydederek, başka ülkelerde düşüşler yaşanırken İngiltere pazarından bu yıl sağlanan artışın Eurozone’un dışında olmaktan kaynaklandığına inandıklarını dile getirdi.

KKTC’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Londra’da bulunduğu süre içinde KKTC Londra Temsilciliği’nin düzenlediği kuruluş yıldönümü resepsiyonuna da katılarak bir de konuşma yaptığını belirten Saner, burada Londra’daki soydaşlarla bir araya gelmekten ve onlara hitap etmekten, resepsiyon süresince de bire bir temaslarla sorunlarını dinlemekten memnun olduğunu ifade etti.

Saner, başarılı bir resepsiyon düzenlediği için Londra Temsilcisi Kemal Köprülü ile temsilcilik personelini de kutladı.

Hamza Ersan Saner, Londra’da olduğu süre içinde Londra Türk Radyosu’nun bir programına da katılarak oradaki soydaşlara hitap etme ve onları ülkeye davet etme olanağı bulduğunu, vatandaşların programa gösterdikleri ilgiden memnun olduğunu da belirtti.

827150cookie-checkKKTC’li bakan memnun döndü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.