Kılıç iddialarında yeni gelişme

Bakan Kılıç’ın aldığı evin eski sahibinin, danışmanı Erbil Yiğitbaş olduğu ortaya çıktı.

“Satılığa çıkarmıştım. Kimse almamıştı öyle bir talep geldi biz de sattık” diyen Yiğitbaş, halen Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde Kılıç’a danışmanlık yapıyor. Yiğitbaş, ayrıca bakanlık danışmanlığına geçtikten sonra Türkiye Dijital Oyunları Federasyonu’na yönetim kurulu üyesi oldu.

Cumhuriyet, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç’ın eski Ankara evlerinin olduğu Hamamönü’nden aldığı ev ve arsayla ilgili yeni bilgilere ulaştı.

Hamamönü’nde Altındağ Belediyesi’nce Talatpaşa Bulvarı Karacabey Hamamı ve Yakın Çevresi Sağlıklaştırma Çalışması gerçekleştirdiği, projenin ilk etabının 2009’da başladığı, bu kapsamda bölgede eski “Ankara evleri”nde yaşayan yurttaşlara konutlarının istimlak edileceği ve boşaltmaları gerektiği yönünde yazılı bildirimde bulunulduğunu duyurmuştuk.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç’ın 2009’da bölgede 25 bin bedelle bir ev ve bir arsa aldığı, alım işlemi için de projeyi yürüten Altındağ Belediyesi Tarihi Alanları Koruma Şube Şefi Alparslan Ekinci’ye vekâlet verdiği ortaya çıkmıştı. Kılıç, “Altındağ Belediyesi tarafından, ‘Talatpaşa Bulvarı Karacabey Hamamı ve Yakın Çevresi Sağlıklaştırma Çalışması’ kapsamında alınmış bir karar yokken satın alınan bu gayrimenkul, tamamen Sayın Bakan’ın kendi şahsi maddi imkânları ile hiçbir kamu kaynağı kullanılmadan, kişisel kullanım amacıyla restore edilmiştir” açıklamasını yapmıştı.

‘Evi ben sattım’

Kılıç’ın evi aldığı kişinin danışmanı Erbil Yiğitbaş olduğu ortaya çıktı. Kırıkkale Üniversitesi’nde araştırma görevlisi Erbil Yiğitbaş’ın uzun süredir Kılıç’ın danışmanlığını yaptığı belirtildi. Halen Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda danışmanlık görevini sürdüren Yiğitbaş, Cumhuriyet’in soruları üzerine, “Ben sattım, zaten satılığa çıkarmıştım. Kimse almamıştı, öyle bir talep geldi biz de sattık” dedi. Kılıç’a projeyi yürüten belediye bürokratının vekâlet ettiğinin anımsatılması üzerine Yiğitbaş, “Ben tanımam, ben sadece evi sattım” demekle yetindi.

İşte o sorular

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç’ın adının karıştığı olayın boyutları, bir dizi soruyu akıllara getirdi:

– Hamamönü’ndeki projenin başında bulunan bürokratın bir milletvekiline ev almak için vekâlet kabul etmesi etik mi?

– Bu veya diğer belediye bürokratları başka kişilere taşınmaz alım satımında aracılık yaptı mı?

– Bu bürokratın vekâlet alarak başkası adına taşınmaz alma işleminden çıkar sağlayıp sağlamadığı soruşturulacak mı?

– Bölgede birçok bürokrat, siyasi ve AKP’linin de proje kapsamında taşınmaz aldığı iddiaları doğru mu? (SİNAN TARTANOĞLU – İKLİM ÖNGEL / CUMHURİYET)

1335820cookie-checkKılıç iddialarında yeni gelişme

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.