Kılıçdaroğlu: Devrim yaptık

Kılıçdaroğlu, Kurultay çalışmalarının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, herkese yürekten teşekkür ettiğini belirterek, ”Özellikle delegelerimize. Çocuklarınıza CHP’nin tarihini nasıl değiştirdiğini, nasıl çağdaşlaştırdığını çok iyi anlatacaksınız. Bu, delege arkadaşlarımızın CHP tarihine bıraktıkları en önemli miraslardan birisi” diye konuştu.

CHP’lilerin sağduyu sahibi olduğunu, kendilerini değil, ülkelerini düşündüklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

”CHP’liler çağdaş insanlardır, uygar insanlardır. Kadınların sesi bundan sonra daha fazla çıkacak, gençlerin sesi bundan daha fazla çıkacak. Bir devrim yaptık, bir tarih yazdık. O tarihi ve devrimi gençlere ve kadınlara emanet ediyoruz. Bizden sonra daha mükemmel, daha demokratik bir tüzük yapmak sizlerin görevi. Ufak tefek aksaklıklar olabilir. O aksaklıkları gidermek bizim görevimizdir.”

Başkanlık Divanı’nı çalışmalarından dolayı kutlayan Kılıçdaroğlu, tüzüğün hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu, tüm delegeleri yarın yapılacak 17. Olağanüstü Kurultay’a çağırarak, şöyle devam etti:

”Yarın bütün delege arkadaşlarımdan istirham ediyorum; gideceğiz, beraber gideceğiz. Hiçbir provokasyona yol açmadan, açanlar olursa da sessizliğimizi koruyarak dinleyeceğiz, kararımızı vereceğiz ve o kurultayı da bitireceğiz.

Bazı gazeteci arkadaşlarımız sordu. ‘Niçin 27’sindeki kurultayı bu salonda yapmadınız-‘ diye. Bu salon dolu olduğu için mecburen o salonu tuttuk. Yoksa salon açısından bir ayrım yapmamız zaten söz konusu olmayacaktı.

Bu tüzük, sadece CHP’nin değil, Türk siyasal yaşamı, Türk demokrasi tarihi açısından bir dönüm noktasıdır.”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından CHP’nin 16. Olağanüstü Kurultay’ı çalışmalarını tamamladı.

CHP’nin 17. Olağanüstü Kurultayı da yarın Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda toplanacak.

1333470cookie-checkKılıçdaroğlu: Devrim yaptık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.