‘Koçaryan oyunbozan birisi’

Tirajı günde 5000 olan tarafsız Ekspress gazetesinin 21 Mayıs 2005 tarihli sayısında, Alekber Raufoğlu imzasıyla ve yukarıdaki başlık altında yayımlanan haberin çevirisi şöyle:

25 Mayısta Azerbaycan’da yapılacak Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattının açılış töreninde, Türkiye’yi 100 kişilik bir heyetin temsil edeceğini söyleyen Büyükelçi Turan Moralı, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattının açılmasının, Bakü ile Ankara arasında yeni bir strateji hattının temeli olacağını ifade etti.

Türkiye Başbakanı, Savunma Bakanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı’nın en kısa zamanda Azerbaycan’ı ziyaret etmesi bekleniyor.

FOTOĞRAF: Robert Koçaryan

Büyükelçi, son zamanlarda Türk askerlerinin ülkemizi çok sık ziyaret etmesinin, mevcut güvenlik planlarının ilerletilmesi ile ilgili olduğunu söyledi. Turan Moralı, Varşova’da Türkiye Başbakanı ile Ermenistan Cumhurbaşkanı’nın görüşmesinin gerçekleşmemesi ile ilgili olarak, “Koçaryan’la işbirliği yapmak mümkün değil. Ankara’da Ermenistan’la ilgili hayal kırıklığı yaşanıyor, çünkü Koçaryan oyunbozanlık yapıyor”açıklamasını yaptı.

1106840cookie-check‘Koçaryan oyunbozan birisi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.