Kolay vize Fischer’in başını ağrıtıyor

Fischer, Doğu Avrupa ülkelerinin vatandaşlarına Mart 2000’den sonra ”kolay vize” verilmesini Kohl hükümetinden devraldıklarını söyleyerek, ”Ben sorumluluğu üstleniyorum” dedi.

Phoenix TV’de canlı olarak yayınlanan ifadesi sırasında muhalefet partilerinin vize olayını ”sorumsuz bir şekilde skandal haline getirdiğini” ifade ederek, en çok vize alan Ukraynalıları kriminalleştirdiğini belirtti ve ”Bunu dış çıkarlarımız için çok olumsuz bir politika olarak buluyorum” dedi.

İlk turda toplam 2 saat 15 dakika Vize Araştırma Komisyonu Başkanı Hans-Peter Uhl ve diğer üyelerin sorularını yanıtlayan Fischer, vize skandalından ötürü sorumluluğu üstlenirken, bir çok konuda yöneltilen soruları ”hatırlamıyorum” biçiminde yanıtladı.

Fischer’in yıpranan imajını düzeltmek, muhalefet partilerinin ise 22 Mayıs’ta Kuzey Ren Vestfalya’da yapılacak seçimler öncesinde bir adım daha ileri gitmek için kullandığı dünkü ifadenin ilk yarısından Fischer’in daha avantajlı çıktığı belirtiliyor.

Doğu Avrupa ülkelerinin vatandaşlarına kolay vize verilmesi ile Almanya’nın dış itibarı ve ulusal çıkarları arasında bir bağ kurarak savunma yapan Fischer, teknik denilebilecek ayrıntılar konusunda açıklama yapmaktan kaçındı ve çoğunlukla Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin hata yapabileceğini söyleyerek savunma yaptı.

İlk oturumu değerlendiren muhalefet politikacıları Fischer’in hukuksal yanıtlardan çok politik yanıtlar vererek, işin içinden çıkmaya çalıştığını söylediler. İktidar partileri milletvekilleri ise Fischer’in başarılı bir savunma yaptığını dile getirdiler.

 

1101520cookie-checkKolay vize Fischer’in başını ağrıtıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.