Komünist Manifesto’yu bedavaya basmak yok!

Başta Komünist Manifesto olmak üzere Marx ve Engels’in tüm eserlerinin telif haklarını elinde bulunduran İngiltere’deki yayınevi bundan böyle bedavaya kitapların basılıp dağıtılamıyacağını belirtip dünyanın tüm Komünist Partilerini uyardı. Bu uyarıdan sonra Türkiye’deki TKP ve diğer sol partilerin Komünist Manifesto’yu karşılığını ödemeden basıp dağıtmasının da olanaksız duruma geleceği anlaşıldı.

Merkezi Londra’da bulunan Lawrence&Wishart yayınevi adına konuşan Sally Davidson isimli editör, Marx-Engels’in yayın haklarına ait tüm yasal düzenlemelerin kendilerinde bulunduğunu bildirmesi üzerine dikkatler dünyada İncil ve Kur’an’dan sonra en çok satan kitaplar arasındaki Komünist Manifesto’ya çevrildi.

Bayan Davidson, web sayfalarında bedavaya Komünist Manifesto’yu yayınlayan tüm internet sitelerine birer uyarı mektubu gönderildiğini söyledi. Sırada, bu yayınları beleşe basan tüm ülkelerdeki yayıncılar bulunuyor. Ayrıca TKP gibi dünya komünist partilerinin de dikkati şimdiden çekildi ve yakında sıranın onlara geleceği belirtildi.

Bu gelişme üzerine, ¨Marx-Engels dünya proleteryasına ve insanlık kültürüne aittir, kimse onların eserlerinin telifi bizde diyemez!¨ şeklinde konuşan Amerikalı profesör Kenneth William’a cevaben Bayan Davidson, ¨Marx hayatı boyunca parasızlık çekmişti, hayattayken eserleri bu kadar çok satsaydı, mutlaka hepsinden para alırdı…¨ diye karşılık verdi.

Şimdi Komünist Manifesto’dan yayıncılar para kazanırken bu kitap ve diğerlerinin yayın haklarını elinde bulunduran Bayan Davidson’ın firması ‘Biraz da biz kazanalım!’ diyor.

1562680cookie-checkKomünist Manifesto’yu bedavaya basmak yok!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.