Komşu yine araya ‘soykırım’ koydu…

Kentin Ayasofya meydanında düzenlenen törene hükümeti temsilen katılan Spordan Sorumlu Bakan Yardımcısı Yannis Yannidis burada yaptığı konuşmada, Yunanistan’da çeşitli çevrelerin tepkisine neden olan ilköğretim 6. sınıf tarih kitabına değindi. Bu kitabın içeriğinin düzeltilmesi gerektiğini söyleyen Yannidis, “Aksi halde müfredattan kaldırılmalıdır. Bu konuda Eğitim Bakanı Evripidis Stilyanidis gereken çalışmaları yapmaktadır ve gelecek günlerde açıklama yapacaktır” dedi.

Selanik valisi Panagiotis Psomiadis de konuşmasında “Türk-Yunan yakınlaşması uğuruna tarihin saptırılamayacağını” belirterek, hiçbir ülkenin komşuluk ilişkileri için tarih kitaplarından sayfalar çıkarmadığını kaydetti.

Söz konusu tarih kitabı, Yunan tarihini eksik ve yanlış yansıttığı gerekçesiyle Yunanistan Kilisesi, bazı siyasi partiler ve Kıbrıs Rum kesiminin tepkisine yol açmıştı. Kitap için, Yunan bağımsızlık mücadelesinin tüm kahramanlarına yer vermediği, Yunanların Türklere karşı kazandığı “zaferleri” gerektiği gibi aktarmadığı, “Küçük Asya felaketini” gerçek boyutlarıyla yansıtmadığı ve “Kıbrıs işgalini” vurgulamadığı eleştirileri getirilmesi üzerine Eğitim Bakanlığı, kitabın içeriğinde gerekli değişikliklerin yapılacağını duyurmuştu.

 

1158630cookie-checkKomşu yine araya ‘soykırım’ koydu…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.